Hodinky Apple Watch spustili predaj 24. apríla 2015

0
2236

Pamätáte si dobu, kedy hodinky ukazovali len čas? Hoci sa ešte pred pár rokmi hodinky pomaly vytrácali z rúk dospelého človeka, pretože ich nahradili múdre telefóny vo vačkoch, či v rukách, prichádza doba, kedy sa opäť budú mať hodinky dôvod vrátiť. Nebudú ukazovať len čas a čoraz viac sa do popredia dostávajú aj chytré hodinky, napríklad ako tie od Samsungu, ktoré sme už pred nejakým časom v našej redakcii testovali a predstavili. Samsung Gear, alebo podobné kúsky od Sony (model Sony SE20), či LG  však majú byť čoskoro prekonané novinkou od Apple. Ten pred niekoľkými dňami predstavil pre nadšencov značky Apple očakávaný model hodiniek s názvom Apple Watch, čím dal konečne odpoveď na dopyt ľudí. Všetci tí, ktorí pre podivné nadšenie zo značky nahryznutého jabĺčka musia kúpiť všetko nesúce tento symbol, boli nedočkaví už od minulého roka. 9. marca spustená predobjednávka špeciálnych inteligentných hodiniek zaznamenala vysoký záujem.

Apple Watch

Cena bude 350 dolárov
Už očakávania novinky hovorili a predpokladali cenu 350 dolárov aj vzhľadom ku konkurenčným modelom. Apple túto cenu naozaj potvrdil ako konečnú uvádzaciu cenu pre hodinky, ktoré budú komunikovať s ostatnými zariadeniami a mimo čas toho samozrejme, ako inak zobrazia ďaleko viac. Na trhu sa objavia 24. apríla 2015 a to v troch edíciách. Pôjde o športový variant Apple Watch Sport, klasický variant Apple Watch a viac hodinkový štýl Apple Watch Edition.

Google posilňuje Android
Google, ktorý napreduje vo vývoji technológií taktiež nezanedbateľným tempom, spustil tesne pred oficiálnym predstavením Apple novinky svoju kampaň, podporujúcu vlastné hodinky. Skôr povedané viac posilnil propagáciu Android Wearu, ktorým sú poháňané hodinky od Samsungu, či LG, čiže fungujúce na Androide, najväčšom konkurentovi iOS obsiahnutom v iPhonoch.