ČSA predstavilo svoj nový Airbus A330-300 pre linku Praha Soul

0
4270

Letecká spoločnosť Českých aerolínií predstavila 1. apríla na bratislavskom letisku obchodným partnerom, médiám a predajcom leteniek svoj najnovší prírastok v podobe veľkokapacitného lietadla Airbus A330 s kapacitou 272 pasažierov. Najväčšie lietadlo českého prepravcu bude primárne určené pre linky Praha – Soul, pričom práve vďaka kórejskému partnerovi sa dostala spoločnosť k tomuto v porovnaní s inými lietadlami, kolosu.

Airbus A330

Veľké, pohodlné a priestranné
Lietadlo voňajúce novotou disponuje viac ako 250 sedadlami v ekonomickej triede usporiadanými do dvojradov po stranách a štyrmi sedadlami v strede. Celkovo dve uličky prechádzajú po celom lietadle spredu dozadu v jednej rovine. Vpredu sa nachádzajú dve desiatky sedadiel bussiness triedy poskytujúce absolútny komfort, polohovateľné sedadlá a dostatok priestoru okolo seba aj za sebou. Televízia ďalej od očí a dostatok odkladacieho priestoru umožňuje si zorganizovať tlač, čítanie a zábavu spolu s jedlom a nápojmi všade okolo seba. Ani sedadlá v economy triede nie sú veľmi stiesnené. Na rozdiel od iných lietadiel typu A330, pri ktorých je možné ich počet navýšiť, tento konkrétny stroj zostáva pri počte 272 sedadiel a dostatok miesta si tak nájde aj inak náročnejší cestujúci.

Airbus A330 ČSA

Servis a starostlivosť o cestujúceho
O pohodlie sa starajú aj letušky, ktoré počas letu ponúkajú stravovanie a nápoje v klasickej ponuke leteckých spoločností. Vzhľadom na diaľkové lety je možné očakávať bohatšie prestieranie, bohatší výber jedál, predjedlo a nápoje. Bussines trieda tradične obsahuje ešte pestrejší výber jedál, orieškov, nápojov a podobne. Pri dlhých letoch človeka žerú mrle, skúsili sme si predstaviť, aké asi je sedieť niekoľko hodín na jednom mieste. Aj keď sa tu nachádzajú uličky a dostatok toaliet a prechádzať sa je kde, nudiť sa nemusíte ani pri obrazovke, ktorú má každé sedadlo.

Airbus A330 ČSA

Obrazovka pred vami a zábava
Tá zobrazuje informácie o lete, rýchlosti, vzdialenosti a inštruktáž. Zároveň ovládač pod obrazovkou môžete vybrať. Z jednej strany ide o rozsiahlu možnosť ovládania filmov a hudby, z druhej strany ide o herný ovládač s kompletnou alfanumerickou klávesnicou. Celé zariadenie disponuje USB portom, v ktorom môžete prehrávať svoje obrázky, filmy, či snímky z dovolenky. Pripadáte si tak trochu ako v budúcnosti, keďže prezeranie a kontrolu fotografií môžete už cestou domov z dovolenky… napríklad z Kórei, alebo Austrálie, Singapuru, Číny a podobne, teda z krajín, ktoré linka Praha – Soul môže prepojiť. Z hier, ktoré sú predinštalované si môžete vyberať z logických hier, puzzle, či pretekárskych áut. Samozrejme v jednoduchšej grafike. Vybrať si môžete aj z niektorých filmov.

Airbus A330 ČSA

Fanúšikovia leteckej dopravy vypredali miesta
Ešte koncom februára sa objavili v predaji špeciálne letenky za účelom propagačných letov medzi mestami Praha, Ostrava a Bratislava. Nadšenci pre leteckú dopravu vypredali letenky, keďže za malý peniaz si mohli otestovať, aké to je cestovať v bussiness triede.

Foto: redakcia Zaujimavosti.net magazínu