MŠK Žilina – FC Chelsea a predražené lístky

0
1594

15. septembra 2010 sa stretne na domácej pôde Žilina s klubom FC Chelsea. Žilina opäť zažije prílev fanúšikov zo zahraničia, obsadenosť hotelov a zvýšený záujem aj o iné služby. Pokiaľ bude Žilina bodovať, mesto by sa malo rozhodnúť venovať čas a prostriedky aj propagácií mesta a Slovenska. Mnohí na Slovensko zavítajú len kvôli futbalu a svoju mienku o krajine budú mať len z barov, ulice a štadióna. Mne osobne asi chýba nejaký zoznam, alebo ponuka výletov, možností… veď čo by mal robiť taký turista, ktorý sa tu chce aj trochu zdržať? Tak či onak prajem Žiline nech to zvládne a futbalistom tiež.  Lenže či vôbec Slováci prídu. Organizátori sa prehnanou cenou vstupného ospravedlňujú faktom, že zvýšený záujem takéhoto zápasu musí byť odzrkadlený zvýšením vstupného, aby sa prefiltrovali návštevníci na tých čo to vážne chcú a chcú zaplatiť túto nehoráznu sumu.

Ceny lístkov sú nasledovné:
Zápas Žiliny a Chelsea v stredu 15. septembra o hodine 20:45 je cenovo:
– pre VIP permanentkárov 400€,
– pre verejnosť 600€,
– v prvej kategórii vstupné pre permanentkárov 200€ a
– pre verejnosť 400€,
ďalej v II. kategórii permanentkári majú 150 € a verejnosť cenu 300€.

Ceny pritom patria do ponuky pre západnú a východnú tribúnu. Pre severnú a južnú tribúnu je cena
– pre permanentkárov 50€.
– Biznis Box sa šplhá na tri zápasy na sumu 20 000€.

Balíčky lístkov na trojzápas Chelsea, Marseille a Spartak Moskva sú možné len pre VIP a lístky I. kategórie.
VIP trojzápasový stojí 1000€, I. kategóriový lístok na trojzápas je 700€, kde je však nutné splniť podmienky minimálnej objednávky v počte 10 kusov. Na Slovenské pomery trochu drahé lístky myslím, ale čo už… Vraj za kvalitu sa platí, tak uvidíme. Klub zarobí slušne. Nestačila im výhra, tak idú zarábať, kým to ešte niečo dá. Mohla by sa z toho zafinancovať polícia, ktorá sa vyžiada aj z okolitých miest aby posilnila poriadok pred, počas aj po zápase. Ale to len taká myšlienka na skoro záver.

Ohľadom počtu lístkov, ktoré budú v predaji sa na oficiálnej stránke hovorí: „Keď si zoberiete, že majiteľov permanentiek a klubových kariet je takmer 5000, 2000 lístkov je pre potreby súpera a UEFA, 1000 pre potreby klubu, tak je jasné , že na voľný predaj sa dostane niečo okolo 2 a pol tisíc lístkov. A o tento počet je zatiaľ 20 x väčší záujem . Ceny lístkov na voľný predaj sa zdajú možno vysoké, ale my chceme eliminovať aj ich možný predaj na čiernom trhu. Navyše, MŠK Žilina je v elitnej spoločnosti, a peniaze z príjmov za lístky môže využiť na ďalší rozvoj.“ viac na mskzilina.sk