Recepty: Trasená torta za pár minút

0
2290

Dnes si predstavíme zástupcu sladkých pochúťok medzi našimi receptami. Príprava torty bola vždy o veľkej námahe, množstve plniek a ingrediencí ale len málokomu napadne, že výborná torta sa dá zvládnuť jednoducho a dokonca len za pár minút. Trasenou tortou túto tortu nazveme práve preto, že ingrediencie len spolu premiešame v uzavretej nádobe (pretrasieme dostatočne) a túto zmes už len rozotrieme na hotový korpus, ktorý je možné zakúpiť priamo balený už v obchodoch, čím je celý postup ešte viac jednoduchý. Vedzte, že tento postup na naozaj chutnú tortu zvládne aj ten najmenej skúsený kuchár a môže tak ohúriť a prekvapiť.

Na prípravu jednej torty potrebujeme:
1 tortový korpus (samozrejme, môžete si ho aj pripraviť, ale čaro pár minútovej torty sa predĺži o prípravu korpusu)
1 šľahačka na šľahanie
1 puding Dr. Oetker vanilkový Creme Olé (puding bez varenia)
1 mandarínkový kompót (v prípade chuti sa hodí aj jahodový)
Keby ste chceli dve torty alebo hrubšiu vrstvu plnky, násobíme všetky ingrediencie dvoma.

Postup prípravy:
Do uzatvárateľnej nádoby dáme jeden puding, šľahačku na šľahanie a mandarínky s aj šťavou. Nádobu uzatvoríme a traseným pohybom všetok obsah dostatočne premiešame. Až shustne a túto zmes potom rozotrieme po tortovom korpuse. Dáme tortu do chladničky na odležanie torty. Nechávame v pokoji najmenej aspoň tri hodiny.

Hoci sa to z prípravy nezdá, torta je naozaj chutná, poteší a môžete si ju ozdobiť ako len chcete. Torta sa hodí na také príležitosti ako potešenie rodiny, oslavy, sviatky, ale aj ako úplatok priateľom a partnerom. Poteší a zachutí najmä milovníkom ovocia a sladkostí.