Svet spoznáva Grand Theft Auto V: od drobných hráčov, weby až po pirátov

0
2156

grandtheftautov

Azda najočakávanejšia hra tohto roka Grand Theft Auto V je od dnes oficiálne vonku. Vzhľadom pre nutnosť zásobovať všetky obchody tak, aby sa stihla distribúcia v konkrétny deň, sa hra v skutočnosti dostáva k mnohým predajcom a do magazínov o pár dní skôr. Aj preto mohlo zopár webstránok lákať pozornosť čitateľov recenziami novej hry a nadchýnať sa z jej obsahu skôr, než bežní smrteľníci.

Zatiaľ pre konzoly, pre PC čoskoro
Pre konzolové platformy Playstation 3 je oddnes GTA V vonku, pre majiteľov XBOX 360 hra vychádza až 27. septembra. Zväčša sa pohybuje v cenách medzi 45 až 55 EUR. Hráči po celom svete, ktorý milujú túto hru, tak majú jasný program na nasledujúcich niekoľko týždňov. Majitelia počítačov, ktorí očakávajú skorý príchod verzie pre počítač, si musia ešte počkať. Práce na prevode hry pre PC sa začali už dávnejšie náborom špecialistov pre vývoj hier, no nechtiac nedávno vydanie PC platformy hry naznačila aj spoločnosť Nvidia, ktorá vyrába grafické karty. PC verzia sa pritom dá predobjednať rovnako, ako tomu bolo pred vydaním potvrdenej PS3 verzie. Najčastejšie sa na internete skloňujú údaje o tom, že PC verzia by sa mohla objaviť ešte tento rok. Práve predvianočné obdobie by mohlo byť pre Rockstar Games, vývojára hry, veľkým zásahom do čierneho. Veď predvianočný zhon a hľadanie vhodných darčekov rodičov ú stresovým obdobím a tak pokiaľ si dieťa zažiada jeden konkrétny titul, o darček je postarané. Zaujímavosťou je, že hra vôbec nie je prístupná hráčom pod 18 rokov, uvádza to aj na všetkých videách, obaloch a oficiálnych grafikách.

Herné magazíny majú jasný program
V súčasnosti môžeme očakávať množstvo informácií o novej hre na všetkých herných magazínoch, ktoré aktívne hrajú tieto hry. GTA V sa objavuje v hráčskom svete z každej strany. V pozore sú aj piráti. Na webe už je veľké množstvo nelegálnych verzii hry, zároveň však aj niekoľko podvodných verzií, ktoré využívajú vysoký dopyt a obsahujú infikované dáta vírusmi a trójskymi koňmi. Prvé názory sú popisované s veľkým nadšením. Pri sledovaní priateľov, ktorí sú od rána nalepení na svojej hre, sa dá hovoriť o veľkom nadšení a spokojnosti. Hra totiž disponuje obrovským svetom, ktorý dokáže hráča prekvapiť premyslenosťou, reakciami a úžasnou kvalitou spracovania. Práve tieto názory prvých hráčov inšpirujú nových a nových ľudí uvažovať dokonca nad kúpou celej konzoly. A tu je riešenie dôvodu, prečo je neznámy dátum vydania verzie pre PC. Práve táto neistota spôsobí napríklad to, prečo si doterajší odporcovia konzoly odrazu kupujú PS3 konzolu a najnovšie GTA.

piráti už dehonestujú GTA V

Hra sa nachádza v predaji aj u nášho partnera Gameexpres.sk pre Playstation 3, onedlho vydaná verzia aj pre XBOX 360, predobjednávka pre počítače, prípadne vás môžu zaujať celé konzoly Playstation 3 v ponuke od 179 EUR.