Svet počítačových hier: Resident Evil, Dead Space 2, COD Black Ops

0
1306

Nová sobotná rubrika vám bude predstavovať novinky vo svete hernej zábavy a počítačových hier. A fungovať bude v spolupráci s partnerom herným serverom Slovenciny.Com. To pre prípad, že by ste boli na zaujimavosti.net a okrajovo nestratili prehľad aj o dianí na hernej scéne. Na čo sa teda môžete nové tešiť, alebo aké novinky sa objavili?

Animovaný Resident Evil: Damnation
Pred nedávnom urobilo v kinách poprask filmové pokračovanie Resident Evil: Afterlife. Hlavná hrdinka Mila Jovovich sa tak mohla v boji proti zombíkom ukázať aj v 3D spracovaní. Existuje však aj animovaný titul, ktorý je s názvom Resident Evil: Degeneration akýmsi štvrtým pokračovaním hororu v Reccoon City. Bohužiaľ, prekrásna ukrajinská herečka nechcela prepožičať hlavnej hrdinke svoju tvár, takže sa tvorcovia z Capcomu poohliadli inde. Výsledkom ich práce bolo zaujímavé prepracovanie hodné rovnakého uznania. Preto na seba nenechalo dlho čakať oznámenie pokračovania pod názvom Resident Evil: Damnation… viac na webe.

Dead Space 2 – Lullaby
Po Dead Space 1, kde bola použitá pieseň Twinkle Twinkle, prichádza narad ešte väčší hororový zážitok. Dead Space 2, ako už istotne viete, vychádza 28.1.2010 a nový trailer navodzujúci mrazivú atmosféru nás nenechá len tak sedieť na zadkoch. Niet divu, že sa Dead Space zaraďuje medzi najhororovejšie hry súčasnosti. viac vrátane videa na webe.

COD: Black Ops komerčný trailer
Čím viac sa blíži deň D, tým viac vývojári z Treyarch prezentujú najnovší titul Call of Duty: Black Ops. Najnovšie vypustili do sveta komerčné video, v ktorom si zahrali aj známe americké hviezdy: hráč NBA Kobe Bryant a komediant Jimmy Kimmel. Trailer chce poukázať nato, že Call of Duty séria je pre každého. Nový Black Ops si budú užívať obchodníčky, robotníci, kuchári a samozrejme hráči NBA a humoristi. viac vrátane videa na webe.

Spielbergova hra LMNO zastavená
Steven Spielberg je ikona, ktorá dala svetu tie najväčšie „trháky“. Máme ich radi až doteraz, napriek tomu, že majú svoje roky. Zrežíroval napríklad sériu Indiana Jones, filmy Čeľuste, E.T. Mimozemšťan či Vojna svetov. V roku 2005 dostal Spielberg nápad, vytvoriť svoju prvú počítačovú hru. Bol to ambiciózny nápad, pretože prvý kto po ňom chňapol bol Electronic Arts. viac vrátane videa na webe.

Ukážka Battlefield: Bad Company 2 Vietnam
Ako vieme, boje vo Vietname, ale aj v Tichomorí boli neobyčajne tvrdé. Na vojnu vo Vietname mnohí vojaci neradi spomínali a tiež prišelcov z vojny neskôr americká verejnosť vítala nie príliš ako hrdinov, skôr ako odpadlíkov. Veď aj taký Rambo sa v prvom diely nedočkal žiadnej vďaky, že kládol krk za záujmy svojej krajiny v cudzom svete. O krutosti vietnamskej vojny nemožno pochybovať… viac na webe

Plná hra zdarma na stiahnutie: LEGIE
RPG od českých tvorcov, ktorá získala tretie miesto v CZ súťaži „RPG roku 2009“. K hre je možné stiahnuť aj manuál, ktorý nájdete na stránke hry v sekcii Manuál. Zaujímavosťou je, že zatiaľ čo česká verzia je dostupná zdarma, za anglickú je potrebné platiť.
Veľkosť: 8,5 MB
Stiahnuť: DOWNLOAD