Sony Playstation VITA, nástupca PSP a v mnohom lepší než PSP

0
1507

Playstation Vita je absolútnou novinkou a nástupcom obľúbenej konzoly Playstation Portable. Dá sa očakávať ze práve PSP zlacnie, aby sa ho podarilo vypredať, pretože Sony začne s mohutnou podporou práve nového VITA. Vita je latinsky život a Sony sa odhodlalo žiť v rukách hráčov viac ako doteraz. Skôr ako sa svet dočkal nejakého Playstation4, dočkal sa novinky v podobe prenosnej malej konzoly VITA. Konzola má rozhranie online, možnosti hry s priateľmi, sledovanie internetu a sťahovanie hier a aplikácií.

Vita má 5″ display OLED s krásnym zobrazovaním farieb aj z iných uhlov. Display sa dá ovládať podobne ako dotykové telefóny a taktiež môže klasicky reagovať aj na polohu, čím sa dodá hrám ten rozmer, aký konzola uchopená v rukách potrebuje. Dotykový ale nie je len displej ale aj kryt zospodu. Tieto funkcie potom môžete využiť v rôznych hrách, kde budete chcieť bez zavadzania prstov na displeji niečo označiť, alebo presunúť. Ovládanie zospodu má byť pritom novinkou a nepochybne sa jej zhostia najmä logické a športové hry.

Konzola má k dispozícií aj GPS, kameru a mnohé softwarové možnosti. Od pôvodného Portable sa zmenili aj tlačidlá a ďalšie funkcie, mimo samotný rozmer, ktorý je o niečo väčší než Portable. Sony oslovilo viacero herných výrobcov, aby sa pripravilo na novú konzolu a vývojári sa toho chytili, aby pre túto platformu vyrobili čo najviac hier pre dobrý štart.

Zaujímavá reklama na Playstation VITA

V podstate sa nesie v myšlienke, že kdekoľvek ste, tam môžete byť v strede hry. Ak v ukážke zazriete scénky zo známej hry Call of Duty, tak áno, aj Call of Duty sa objaví na platforme PSV.

Aj takto budú vyzerať hry na PSV: Wipeout 2048

Alebo Rayman

Kúpiť ju je možné už za: 244,99 € – GAMEEXPRES

Slovenské fanstránky hernej konzoly
Slovenské fanstránky hernej konzoly na adrese www.PSV.sk sa potešia, ak ich prídete navštíviť. Taktiež privítajú, ak by niektorý z aktívnych hráčov a majiteľov konzoly prispel medzi články tým svojim. Odkaz: Fanstránky www.PSV.sk