Hororová hra Alien Isolation v edícií Nostromo s pôvodnými hercami

0
2059

Už počas prvého októbrového týždňa sa herný svet dočká nového prírastku v podobe očakávaného herného titulu Alien Isolation. Prednosťami novej „votrelcovskej“ hry bude neobvyklý návrat ku koreňom celého filmu. Počítačová hra sa totiž bude inšpirovať nie niektorým z posledných filmov, či hernej verzie, ale hneď z prvého filmu, ktorý sa tak zásadne zapísal do filmových štatistík a získal Oscara za vizuálne efekty ešte v roku 1979. Alien Isolation je hrou, v ktorej si bude môcť hráč zahrať úlohu Amandy, dcéry Ellen Ripleyovej, ktorú stvárnila vtedy ešte mladá Sigourney Weaver. Hra má disponovať vynikajúcimi vlastnosťami a zdokonaľovaním jedinej beštie, ktorá sa v hre objaví. To znamená, že ju ani nemôžete zabiť a sprevádzať váš bude po celé trvanie hry. Presnejšie však je, že pred ňou budete unikať a chrániť si tak holý život. Žáner survival horor tu nachádza pomyselné zhmotnenie v poriadnej miere, hustá atmosféra sa má dať krájať a nejaký ten vyronený pot od strachu a napätia má patriť k hre. Očakávania sú veľké, sami sme zvedaní, čo všetko hra prinesie.

Nostromo Crew Alien Isolation

Sigourney Weaver a ďalší pôvodní herci v edícií Nostromo
Napriek tomu, že dej hry sa odohráva 15 rokov po príbehu pôvodného filmu, herná postava Amanda ako dcéra Ellen Ripleyovej sa s ňou v hre nestretne. Príbeh samotný je zložený z Amandinho hľadania odpovedí, kde zmizla jej matka. Netreba však zúfať. Vývojári mimo klasickú hru pripravili aj edíciu Nostromo, ktorá je v ponukách obchodov asi obľúbenejšia a filmový fanúšikovia po nej zrejme siahnu s oveľa väčšou pravdepodobnosťou, ako po základnej verzii. Obsahuje totiž špeciálny dodatok k hre, ktorý umožní hrať za tri postavy z pôvodnej stanice Nostromo a jednou z nich je práve aj Ellen Ripleyová.

Slovenské fanstránky tejto hry nájdete na adrese www.alienisolation.eu
Hra vychádza na všetky súčasné úspešné konzoly – Xbox 360, Xbox one, PS3, PS4 a PC. Hru si môžete predobjednať na Gameexpres.sk