GTA Vice City inšpirované americkým Miami

0
1954

Miami je známe miesto na americkej Floride nie len vďaka seriálom, ale aj pre atrakcie, prístav, letisko, typické domčeky a bolo tiež inšpiráciou tvorcov počítačovej hry Vice City. Pokiaľ totiž milujete staršiu počítačovú hru Grand Theft Auto Vice City nad všetky ostatné, možno by práve pre vás mohlo byť výborným tipom na výlet návšteva mesta Miami a ubytovanie priamo v štvrti Art Deco. Práve tam si budete môcť vychutnať to pravé Vice City na vlastnej koži. Mínus samopal, krádeže a zbieranie skrytých balíčkov.

Miami a Art Deco
Spomínate si na štvrť, kde si hlavná postava hry Tomy ukladal priebeh hrania? Šlo o budovu postavenú v štýle 60 rokov, presnejšie Art Deco pri širšej ceste a v tesnej blízkosti širokej piesočnatej pláže. Zdala sa vám táto pláž nerealistická, že také ste zatiaľ nevideli ani v Egypte, ani v Turecku, či v Chorvátsku? Je reálna. Dokonca aj poloha cesty a poloha budov v rovnakom štýle sa nachádza v štvrti známej ako Art Deco. Dokonca sa tu tradične pred dvoma hotelmi aj nachádzajú veterány tak, ako keď v hre samotnej vždy jeden veterán pred SAFEHOUSE čakal.

Vo Vice City sme mali medzinárodné letisko, prístavisko a aj možnosť prechádzať z jedného ostrova na druhý. Samozrejme, že Vice City nie je doslovnou kópiou Miami, no v mnohom sa podobajú. Nie len v tvare krajiny, prítomnosti vody a nutnosti používať mosty. Výborná je podobnosť aj s chudobnými štvrťami, uličkami, prevádzkami a zeleňou tak ako to má reálne Miami. Štvrte chudobných prisťahovalcov sú robené taktiež veľmi podobne.
To, že je Vice City hernou kópiou Miami samozrejme nie je žiadne tajomstvo. Zaujímavé je však to, ako veľmi sa aj súčasné Miami podobá na Vice City, ktoré má byť z osemdesiatych rokov. Napríklad GTA IV sa už podobá na New York v mnohom, čo v ňom je.

Prečítajte si o Miami niečo viac na stránkach http://miami.cestovanie.biz