TOP 10 najpredávanejšie elektronické knihy v auguste

0
1514

Zlodejka kníhJe iba málo príbehov, ktoré dokážu osloviť toľko čitateľov, vzbudiť také emócie, rozplakať i naplniť úžasnou energiou ako Zlodejka kníh. Vo svete sa z knihy stal okamžite bestseller, predalo sa osem miliónov kusov a to najmä vďaka výberu rozprávača. Tým je totiž Smrť!  A na úvod ešte jedna maličkosť. Zomriete!

Zlodejka kníh vyšla v slovenčine už dávnejšie, dokonca vyšlo aj 2.vydanie s filmovou obálkou, no táto kniha je stále žiadaná a obľúbená. V auguste bola najpredávanejšou e-knihou na platforme WOOKY, ktorú využívajú viaceré známe e-shopy a ponúka takmer 11.000 e-kníh. Čo sa teda ešte čítalo na tabletoch, čítačkách a smartfónoch za minulý mesiac? Ako vyzerá TOP 10 za mesiac august?

Darilo sa najmä detektívkam – druhé a tretie miesto obsadili svetoznáme krimi-autorky. Málokto vie písať také napínavé psychotrilery so ženskými hrdinkami ako Joy Fieldingová. Jej Potok tieňov je opäť strašidelný a mimoriadne napínavý. V okolitých lesoch sa ukrýva dvojica šialených vrahov. Keď zmizne najprv hotelový hosť, potom člen poriadkovej služby a nakoniec aj tínedžerka, Valerie prežíva nočnú moru, akú si nepredstavovala ani v najhorších snoch. Predpokladala, že to bude pekelný výlet, ale naozaj nečakala, že budú bojovať o život.

Dvojka sa ušla Patricii Cornwellovej. V príbehu Posteľ z kostí sa opäť objavuje populárna hlavná hrdinka Kay Scarpettová. V kanadskej divočine, ďaleko od civilizácie, zmizne pri vykopávkach slávna archeologička. Jediný dôkaz, že sa jej niečo stalo, putuje tisícky kilometrov na juh k forenznej patologičke doktorke Kay Scarpettovej a ona netuší prečo..

Na 8.mieste skončila jedna z najlepších kníh tohto roka – podľa časopisu People a Entertainment Weekly. Manželovo tajomstvo rozpráva príbeh o Cecilii Fitzpatrickovej, matke troch detí, ktorá objaví v podkroví starú obálku. Je sivá, zaprášená a rukopis na nej pozná ako vlastný. Patrí manželovi. Modrým perom tam stojí: „Otvoriť iba v prípade mojej smrti“. Je to vari žart? Jej muž nezomrel, Cecilia preto dlho váha, no napokon obálku otvorí. A čas akoby zastal…

V TOP 10 sa umiestnili aj dve severské detektívky – Polícia od Jo Nesba a zbierka poviedok Temná strana Švédska. 17 skvelých poviedok vás ponorí do najhlbšieho tieňa chladnej krajiny a ukáže, prečo švédska krimi už celé desaťročia fascinuje čitateľov. Viac mrazivých príbehov nájdete na www.severskekrimi.sk.

Rebríček TOP 10 najpredávanejších e-kníh za uplynulý mesiac zverejnila platforma Wooky, ktorá má najväčšiu ponuku na našom trhu (takmer 11.000 e-kníh, vyše 700 audiokníh a 120 e-periodík). Údaje o predajoch zhromaždila z e-shopov, ktoré fungujú na tejto platforme, ako Rajknih.sk, iBux.sk, Klobook.sk, Gorila.sk či oKnihe.sk.
Rebríček nezohľadňuje predaj cez Martinus, ani od vydavateľov, ktorý predávajú cez Amazon, či iBookstore.

TOP 10 najpredávanejšie e-knihy za august 2014

1)  Zlodejka kníh (Markus Zusak)
2)  Posteľ z kostí (Patricia Cornwellová)
3)  Potok tieňov (Joy Fieldingová)
4)  Marťan (Andy Weir)
5)  Temná charizma Adolfa Hitlera (Laurence Rees)
6)  Bez dcéry neodídem (Betty Mahmoodyová)
7)  Benátska babica (Roberta Richová)
8)  Manželovo tajomstvo (Liane Moriartyová)
9)  Temná strana Švédska (zbierka krimi poviedok)
10)  Polícia (Jo Nesbo)