Tip na zaujímavú knihu: Čo sa dá vyčítať z tváre?

0
1640

Čítanie z tváreZnámy psychológ Paul Ekman skúmal sfilmované rozhovory so psychiatrickými pacientmi, ktorí sa chceli začleniť naspäť do spoločnosti. Potvrdil význam nevedomých výrazov pri odhaľovaní klamania. Veľmi výstižne to vyjadrila aj Agatha Christie v detektívke Vražda v Orient exprese: „Vonkajší dojem, klietka – vyzerá slušne a úctyhodne – ale za mrežami striehne dravá šelma.“

Naučte sa čítať z tváre. Ľahšie budete nadväzovať vzťahy, lepšie spoznáte ľudí a naučené využijete pri rokovaniach, na pohovoroch, či dôležitých schôdzkach. Novinka Čítanie z tváre je rozdelená na dve časti. Prvá sa venuje tradičnému čítaniu z tváre, čiže dozviete sa všeličo o tvaroch, umiestnení a vzhľade uší, očí, nosa, úst, čeľuste, ale aj materských znamienok – a najmä, čo znamenajú pri čítaní z tváre.  Druhá časť sa sústredí na schopnosť dešifrovať podvedomé výrazy tváre. Keď sa dostanete na koniec tejto knihy, naučíte sa porozumieť iným, ale aj sebe.

Zistíte, čo znamenajú vyčnievajúce lícne kosti, nos zahnutý nadol, okrúhla brada alebo oblúkové horné viečka. Budete schopní pochopiť osobnosť človeka z jeho tváre, rozpoznať jeho nadanie a vycítiť jeho vnútorné pohnútky a potreby. Spolupráca a vzťahy s ostatnými budú bezproblémovejšie a ľahšie, lebo sa stanete tolerantnejšími a chápavejšími. Zistíte, či niekto klame, alebo hovorí pravdu, vyriešite konflikty a objavíte skrytý, najvnútornejší charakter ľudí.

Metóda čítania z tváre podľa Richarda Webstera, bývalého kúzelníka, naučí skutočne vidieť to dôležité z tvárí, na ktoré sa pozeráme každý deň. „Keď som sa naučil čítať z tváre, zlepšil sa mi život,“ tvrdí autor. Jednotlivé zóny naše tváre odhaľujú osobnostné vlastnosti a vy sa môžete naučiť, ako v nich objaviť ukryté významy.

Prečítajte si úryvok z knihy Čítanie z tváre – To najdôležitejšie na začiatok.