Tip na knihu: Smaragdový atlas. Žeby nový Harry Potter?

0
1276

Smaragdový atlasV zahraničí vyšla táto kniha iba pred pár mesiacmi, no už si stihla nájsť tisíce fanúšikov. Kritici ju prirovnávajú k slávnej ságe o Harry Potterovi najmä vďaka podobnému žánru a vekovej skupine, ktorej je určená. Čitateľom sa páči najmä tajomná kniha, ktorej keď sa dotknete, naplní sa proroctvo a ocitnete sa v čarovnom svete… Prichádza prvá časť trilógie Knihy stvorenia – Smaragdový atlas.

Smaragdový atlasMágia, cestovanie časom, čarodejníci, príšery, trpaslíci. Skutoční fanúšikovia fantasy si tu nájdu všetko, čo majú radi.
Smaragdový atlas je prvou zastávkou Kate, Emmy a Michaela na vzrušujúcej ceste do čarovného sveta, ale aj k poznaniu seba samých. Je to príbeh troch obyčajných detí, ktoré sa rozhodnú zachrániť svoju rodinu, aby napokon zachránili svet. Uprostred decembrovej noci táto trojica prenasledovaná temnými silami náhlivo opúšťa svoj domov v sprievode záhadného starého muža. Ich rodičia nemajú inú možnosť, ak chcú deti zachrániť. Prejde desať rokov, no Kate, Michael a Emma nie sú o nič bližšie k odhaleniu pravdy o ich osude.
Cesta k odpovedi sa skrýva v tajomnom atlase. Smaragdovom atlase.

Práve vďaka jeho čarovnej sile sa súrodenci ocitli v krajine, ktorej kruto vládne Grófka s armádou svojich mŕtvych bojovníkov. A dobrodružstvo začína! Nechýbajú v ňom unesené deti, prazvláštne spojenectvá, krvilační vlci, bitky v hlbinách zeme, honosné plesy duchov, obri s mečmi a najmä knihy s vedomosťami nevýslovnej ceny.
Prečítajte si úryvok z knihy Smaragdový atlas.

A pozrite si oficiálny book-trailer k Smaragdovému lesu: