Tip na knihu: Exkluzívna Biblia Dalí v zmenšenej verzii!

0
1405

Keď pred rokom vyšla na Slovensku unikátna Biblia Dalí s ilustráciami geniálneho výtvarníka Salvadora Dalího, s briliantom a tromi drahokamami na obálke, málokto veril tejto knihe. Aj preto, že jeden výtlačok stál neuveriteľných 2900€. Limitovaný náklad 333 kusov sa však vypredal za pár dní, čo bolo prekvapenie aj pre samotného vydavateľa. Obrovský záujem neutíchal – predsa len išlo o svetový unikát a výnimočný kúsok pre zberateľov. Aj preto v týchto dňoch vyšla zmenšená verzia Biblie Dalí.

biblia Dalí

Po mimoriadne úspešnej Biblii Dalí sa vydavateľ rozhodol vyjsť v ústrety záujemcom, ktorí nezískali originál. Zmenšené vydanie síce neobsahuje briliant a drahokamy, no vychádza v nádhernej väzbe a v originálnej škatuli. Kniha obsahuje kompletný preklad Starého a Nového zákona.

Text Svätého písma je obohatený o 105 verných reprodukcií biblických výjavov Salvadora Dalího, ktoré slávny maliar vytvoril na podnet svojho priateľa a podporovateľa Dr. Giuseppa Albaretta.  Ten okrem toho, že bol vášnivým zberateľom a obchodníkom s dielami  Dalího, bol aj hlboko veriacim kresťanom. Preto sa rozhodol, že práve cez obrazy privedie renomovaného umelca k viere. Požiadal ho teda o namaľovanie série  biblických výjavov.  Dalí jeho ponuku prijal. Maľby, ktoré svetoznámy umelec vytvoril, zdobia aj zmenšenú Bibliu Dalí.

Že ide o výnimočnú knihu, dokazuje aj profesionalita a precíznosť pri tlači knihy (pozrite www.bibliadali.sk). Tlačiarne Banská Bystrica skenovali Dalího výjavy priamo zo vzácneho päťzväzkového vydania, ktoré na túto príležitosť priviezli na Slovensko. Pri skenovaní použili najmodernejšie reprodukčné technológie vrátane troch softvérov. Po ďalších osobitných technikách museli siahnuť, aby vytvorili všetky farby, čo Dalí používal.

Zmenšená Biblia Dalí, ktorá je cenou rozhodne prijateľnejšia aj pre menej solventných záujemcov, je vzácne dielo, ktoré môže byť pýchou každej rodinnej knižnice.