Súťaž o unikátnu knihu Tisíc a jedna noc – 8. zväzok

3
1582

Nie, táto Tisíc a jedna noc nemá nič spoločné s nedávno vysielaným tureckým seriálom. Tisíc a jedna noc je jedinečná séria, ktorá vyšla v priebehu minulého roka – 7.zväzkov dal dohromady popredný slovenský arabista Ján Pauliny. Na preklade pracoval dlhých 25 rokov a vzniklo dielo, aké na svete nemá obdobu: nádherné príbehy z exotického Orientu s poznámkovým blokom, originálnymi ilustráciami najznámejších slovenských maliarov, v hodvábnej väzbe a so zlatou oriezkou.  Práve vychádza 8.zväzok a môže byť váš!

Tisíc a jedna noc – 8.zväzok je doplnok k sérii a nájdete v ňom tie najznámejšie príbehy o Aladínovi či Alibabovi. Tie sú zozbierané z rôznych miest – ešte aj dnes ich možno nahmatať pri bráne Zuvajla v stredovekej Káhire, pri aleppskej pevnosti alebo na brehoch Tigrisu v Bagdade.

S orientálnymi príbehmi Tisíc a jedna noc prežijete nádherné chvíle – či už so spomínaným Aladínom alebo Alibabom, ale aj v Príbehu Princa so štyridsiatimi pannami. Nechýba Príbeh zobudeného spáča Abu l- Hasana, Rozprávanie Dávidovi a Šalamúnovi alebo Rozprávanie o dvoch šibaloch, ktorí sa chceli navzájom okradnúť.

Jednotlivé zväzky ilustrovali najuznávanejší slovenskí výtvarníci – ôsmy diel má pečať Igora Piačku, maliara, grafika a žiaka profesora Albína Brunovského.

Všetko o sérii sa dozviete na stránke Tisíc a jedna noc.

Chcete mať v domácej knižnici túto jedinečnú knihu, ktorá sa dedí z generácie na generáciu?

Stačí odpovedať na našu otázku:

8.zväzok Tisíc a jedna noc ilustroval Igor Piačka, ktorý bol žiakom jedného z najznámejších slovenských maliarov histórie. Aké je jeho meno? 
(Pomôcka: odpoveď nájdete v anotácii ku knihe na BUX.sk)


Podmienky súťaže:
Do súťaže sú prijaté všetky správy odoslané emailom na adresu redakcia @zaujimavosti.net (bez medzery v adrese) s predmetom ALADIN. Predmet slúži na odlíšenie vašej účasti vo viacerých súťažiach u nás (v predmete teda ani o slovko viac ani menej). Do emailu uveďte správnu odpoveď, kontaktné údaje a meno. Súťaže sa smie každý občan SR zúčastniť len raz. V súťaži nie sú akceptované opakované pokusy o obchádzanie pravidiel. Prevádzkovateľom súťaže je Zaujimavosti.net, sponzorom Bux.sk – IKAR. Výhra nie je vymáhateľná. Súťaž trvá do 13. februára 2012 do 23:59. Účasťou v súťaži dáva súťažiaci súhlas so spracovaním osobných údajov (použitie adresy pre odoslanie výhry a použitie adresy čisto pre oblasť informácií ohľadom ďalšieho súťaženia o výhry na stránkach Zaujimavosti.net).

Comments are closed.