Strach múdreho muža: Kronika kráľovraha pokračuje

0
1506

Amazon napísal, že fanúšikovia Harryho Pottera majú konečne ďalšiu ohromujúcu sériu o chlapcovi-sirote, z ktorého sa stala legenda.  Keď pred rokmi vydal Patrick Rothfuss Meno vetra, kniha sa okamžite stala jednou z najúspešnejších fantasy za posledné obdobie. Autor svetových bestsellerov Orson Scott Card dodal: „Ani jedno slovo tejto úžasnej knihy nie je zbytočné!“ Meno vetra sa stalo jedným z najlepšie prijatých fantasy románov súčasnosti a konečne vychádza jeho pokračovanie.

Strach múdreho muža je druhý diel Kroniky kráľovraha a opäť je to príbeh z iného sveta. Legenda o hrdinovi, o odhaľovaní pravdy, skúmaní skrytých vecí. Hlavným hrdinom je charizmatický Kvothe, ktorý v prvej knihe diktoval Kronikárovi svoj príbeh: o detstve v spoločnosti kočovných umelcov, hrozivej smrti rodičov, o živote siroty v drsnom meste Tarbeanu, ktoré je prešpikované zločinom.

Strach múdreho muža popisuje ďalší semester Kvotheho na Univerzite, kde sa vyučujú magické umenia. Po nevydarenom pokuse o záchranu prsteňa z rúk zlodeja a úhlavného nepriateľa Ambrosea zápasí Kvothe doslova o holý život. K tomu sa pridáva obvinenie na súde. Kým utíchne rozruch, rozhodne sa na niekoľko mesiacov opustiť univerzitu. Vydáva sa do vzdialeného Severenu, kde vstupuje do služieb bohatého a vplyvného Alverona a okrem iného dostáva za úlohu zlikvidovať banditov rabujúcich na kráľovských cestách. Výprava sa však nečakane zvrtne…

Patrick Rothfuss pracoval na projekte o legendárnom Kvothem dlhých sedem rokov. Príbeh vás strhne ako rozbúrená rieka, ktorá sľubuje neskutočné zážitky a dobrodružstvá. Vychutnáte si autorov rodený dar rozprávača a rýchlo zistíte, že Strach múdreho muža je jedna z tých kníh, ktoré chcete čítať ďalej a čo najskôr sa dozvedieť, ako to všetko dopadlo.