Kniha za 2900 €? Slováci toľko dajú! Biblia + Salvador Dalí

16
3789

Pre niekoho polročný plat. Pre iného suma, ktorú dá bez problémov za svetový zberateľský unikát. 2900 eur. Toľko je hodna Biblia Dalí, ktorú včera predstavili v bratislavskom Dóme sv.Martina za účasti prezidenta SR Ivana Gašparoviča a arcibiskupa Stanislava Zvolenského. Unikátne vydanie Biblie obsahuje ilustrácie geniálneho umelca Salvadora Dalího a v pozlátenom odliatku podpisu Dalího sú vsadené štyri vzácne drahokamy. „Je to dielo, ktoré Slovensko ešte nemalo. Je to rozhodne svetový unikát,“ povedal prezident Gašparovič.

Biblia Salvador Dalí

Jedinečná Biblia Dalí vychádza na Slovensku v prísne limitovanom náklade 333 kusov a úpravou ide skutočne o unikát. Zdobia ju verné reprodukcie 105 Dalího ilustrácií biblických výjavov, ktoré boli použité vo vzácnom vydaní Biblia Sacra (Svätá Biblia). Ich originály vlastnia dediči Dr. Albaretta (najvýznamnejší patrón S.Dalího) alebo boli predané do iných súkromných zbierok, preto sú v takomto rozsahu mimoriadne ťažko dostupné. „Som rád, že jestvuje aj takéto vznešené vydanie,“ vyznal sa arcibiskup Stanislav Zvolenský. „Je to veľký umelecký zážitok listovať v tejto knihe a môcť meditovať pri ilustráciách Salvadora Dalího.“

Biblia Salvador Dalí

Každý exemplár je zdobený pozláteným odliatkom podpisu Dalího so štyrmi vzácnymi drahokamami. Jedným z nich je briliant. Variácia ďalších troch vzácnych kameňov je pre každý exemplár jedinečná. Za zrodom tejto jedinečnej Biblie Dalí stojí generálna manažérka Euromedie Gabriela Belopotocká. „Myšlienku a túžbu vydať v slovenčine unikátnu luxusnú verziu Biblie nosím v sebe už dávno- od roku 1998, keď sme na Medzinárodnom knižnom veľtrhu vo Frankfurte nad Mohanom prvýkrát videli Bibliu s ilustráciami Salvadora Dalího.“

Biblia Salvador Dalí

Bibliu Dalí si možno kúpiť iba na špeciálnej stránke www.bibliadali.sk, kde je zdokumentovaná aj jej jedinečná výroba či všetky použité drahokamy. Záujemca si môže vybrať svoj výtlačok na základe čísla, ktoré bude vyrazené v zlatom Dalího podpise, alebo podľa variácie kameňov. Tých je celkovo desať, ako opál, rubín, ametyst, či mesačný kameň.

Biblia Salvador Dalí

Napriek vysokej cene sa zdá, že na Slovensku je veľa zberateľov – pár hodín po spustení stránky www.bibliadali.sk bolo zarezervovaných vyše 100 exemplárov z limitovaného nákladu 333 kusov.

Ďalšie fotografie nájdete na našom Facebooku – facebook.com/Zaujimavosti

Comments are closed.