Jo Nesbo ovládol rebríček najpredávanejších e-kníh za rok 2013

0
1551

Ponuka aj popularita e-kníh na Slovensku rozhodne rastie – dokazujú to čísla za rok 2013. Mnohé novinky navyše vychádzajú zároveň aj ako e-knihy. Bol to aj prípad megahitov Inferno-Peklo od Dana Browna, či Nesbových Prízrakov. Pozrite si rebríček TOP 10 najpredávanejších e-kníh za rok 2013 na platforme Wooky, ktorú využíva viacero e-shopov a ponúka najviac e-kníh na slovenskom trhu.

V rebríčku najpredávanejších e-kníh za rok 2013 sa celkom logicky dostal na najvyššiu priečku Dan Brown a hit roka Inferno-Peklo. Pred druhým Storočným starčekom, ktorý vyliezol z okna a zmizol vyhral takpovediac o dve dĺžky – predalo sa ho takmer raz toľko. Kráľ severskej detektívky Jo Nesbo obsadil v prvej desiatke hneď štyri miesta. Na trojke sa umiestnilo Pancierové srdce, nasledoval Snehuliak, Prízraky a Bohyňa pomsty. Do TOP 10 sa dostali aj dvaja slovenskí autori – Andrea Coddington s Predohrou a Kód 1 od Jozefa Banáša. Ten vyšiel iba v septembri a potvrdil tak aj úspech z papierovej verzie. Tej sa do konca roka predalo neuveriteľných 23.000 výtlačkov.

Zaujímavé je, že prvých 30 miest obsadili knihy vydavateľstva Ikar a okrem spomínaných mien ďalší známi autori ako Suzanne Collinsová (Hry o život), Paulo Coelho (Rukopis z Akkry), či Rhonda Byrne (Zázrak). Až potom nasledovala Evita Urbaníková (Maj ma rád, Evitapress) alebo Čierna kniha katolíckej cirkvi (vydavateľstvo Noxi).

Platforma Wooky ponúka vyše 8000 e-kníh a 120 titulov e-periodík. Fungujú na nej e-shopy ako Rajknih.sk, iBux.sk, Klobook.sk, Gorila.sk či oKnihe.sk.

TOP 10 najpredávanejšie e-knihy na platforme WOOKY za rok 2013:

  1. Inferno – Peklo   (Dan Brown)
  2. Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol  (Jonas Jonasson)
  3. Pancierové srdce (Jo Nesbo)
  4. Snehuliak  (Jo Nesbo)
  5. Prízraky  (Jo Nesbo)
  6. Bohyňa pomsty (Jo Nesbo)
  7. Predohra (Andrea Coddington)
  8. Hrana túžby  (Eve Berlinová)
  9. Kód 1 – Tajomstvo zázraku  (Jozef Banáš)
  10. Chyť ma!  (Lisa Gardnerová)