J. K. Rowlingovej román The Casual Vacancy sfilmuje BBC

0
1315

Rowlingová a nová knihaTelevízia BBC plánuje sfilmovať posledný román známej a úspešnej spisovateľky J. K. Rowlingovej s názvom The Casual Vacancy. Román pochádza z prostredia južného Anglicka, z fiktívneho mesta Pagford a rieši bežné problémy súčasného Anglicka, zároveň doplnené o niečo viac.

Samotná Rowlingová je rada, že záujem tak rýchlo prejavila televízna spoločnosť, dokonca z jej domoviny, známa BBC. Z jedného románu má byť aj v spolupráci s J. K. Rowlingovou nakoniec seriál, zatiaľ bez upresnenia počtu dielov. Predpokladaný dátum vysielania hotových dielov sa odhaduje zatiaľ na rok 2014.

Po Potterovi sa venuje dospelým
J.K. Rowlingová sa preslávila a zbohatla na slávnej sérií o mladom čarodejníkovi menom Harry Potter. Spolupracovala aj na filmovom stvárnení jeho príbehu. Tak ako rástli jeho čitatelia, rástol aj samotný herec Daniel Redcliff, ktorý stvárnil Harryho od prvého dielu. Po sérií kníh o čarodejníkovi Potterovi sa vrhla na to, čo chystala už dávno, písanie pre dospelých. The Casual Vacancy zaznamenal úspech už v prvý týždeň predaja a kritika verejnosti ho zatiaľ stále drží na pekných priečkach predajnosti.