Debut Simona Toyna: Zasvätený, à la Dan Brown

0
1189

Obeť jedného človeka môže vyvolať sprisahanie. A odvaha jednej ženy napokon odhalí desivú pravdu… Dokáže sa jej však ľudstvo postaviť zoči-voči? Čo je tajomstvom zasväteného? Istoty moderného sveta sa čoskoro rozpadnú vinou sprisahania napájaného krvou a klamstvom… Ponorte sa do výbušného apokalyptickýho trileru o sprisahaní, aký ste ešte nečítali. Napínavý príbeh plný intríg a vzrušenia.

Zasvätený je debut britského autora Simona Toyna, ktorého označujú za neuveriteľný talent.
Mních skočí z najstaršieho obývaného svätého chrámu na zemi, z Citadely vytesanej do hory v historickom tureckom meste Rumy, a zabije sa. Nejde však o bežnú samovraždu, ale o symbolický akt a vďaka médiám sa jeho svedkom stane celý svet.

Pre charitatívnu pracovníčku Kathryn Mannovú a hŕstku spolupracovníkov to znamená signál na začatie akcie, na ktorú čakali. Pre uzavretých fanatikov v mníšskych sutanách v Citadele zasvätených to však znamená koniec všetkého, čo vybudovali. Chcú tomu zabrániť, a tak zabíjajú, mučia a porušujú zákony.

Novinárka Liv Adamsenová, ktorá píše o zločinoch v New Jersey, sa odvážne vydá na príšernú a nebezpečnú cestu, ktorá vedie aj k poznaniu samej seba. Na konci cesty však objaví čosi, čo zmení jej život!
Zasvätený nastavuje latku pre napätie a vzrušenie ešte vyššie, ako ste boli zvyknutí.
Prečítajte si úryvok z knihy Zasvätený.