Nintendo Wii: zábavná herná konzola ovládana pohybom rúk

1
2280

Pokiaľ sa nevenujete príliš hrám a rozmýšľate, že by ste sa občas naozaj radi zabavili na niečom dobrom, nepochybne sa vám pod ruky dostanú aj rôzne konzoly. Playstation 3 je zárukou skvelej zábavy, ale medzi konzolami sa často skloňuje aj názov Wii. V našich končinách sa len pomaly Nintendo Wii dostáva do väčšej a väčšej predajnosti a to je možno na škodu. Aj napriek tomu že ja osobne nepodporujem závislosti na hrách a hernej zábave, Wii je vecička, ktorá nie je len o hraní a zábave. Predstavte si nástroj, ktorý je neuveriteľnou technológiou spojený s vami a môžete tak naplno zapojiť vlastné telo do procesu hry, do deja hry a osobne sa zúčastniť niečoho, čo sa deje v hre na ploche vášho televízora. Laicky a nadšene si neodpustím niekoľko plusov, ktoré Wii ponúka.

Na videu ukážka hry Sports Resort:

Na videu ukážka z rovnakej hry, Basketball, hra pre dvoch:

Na rozdiel od iných ovládačov hier, Wii disponuje jedným, prípadne ďalším zariadením, podľa konkrétnej hry. Bez káblov na diaľku držíte ovládať s pár tlačidlami, podrobne citlivo snímajúc každý váš pohyb. Dokonca ovládač dokáže zachytiť aj pohyby druhej ruky. Ak máte k svojej konzole aj Fitness podložku, má hra kompletné údaje o vašej váhe, tlaku, pohybe a postoji. Konzola je pritom len malou krabičkou spojenou s vašim televízorom. Najlepšie sa hodia veľké tenké televízory pred ktorými sa môžete naplno roztancovať, zašantiť. Dokáže zábavne prekvapiť len čo zapnete prvú športovú hru. Chcete hrať tenis? Na monitore letí loptička a panáčik v strede, ktorým ste v skutočnosti vy a vaše ruky, má za úlohu sa trafiť a odpáliť ju ďaleko. Bassebal, či tenis, to je jedno. Trebárs aj ping pong so zvieratkami vie byť zábavou. Švihnete rukou pri vlastnom televízore a tento švih je švihom aj postavičky v hre. Chcete zatancovať? Snímanie pohybov vašej ruky a ovládača v nej presne vyhodnocuje do hry to, čo treba. Za presnosť pohybov môžete získavať body a ešte sa môžete naučiť tancovať. Hitom je momentálne hra Fit Plus, ktorá po spojení s podložkou najskôr premeria vašu váhu, výšku, vytvorí vám prehľad a pri každom športovaní aj zmeria, koľko kalórií ste spálili. V hre na vás čaká viacero disciplín na cvičenie, alebo zábavu a verte, že vtedy začne tá naozajstná zábava.

Dobre, nezostávajme len pri športových hrách. Celkom dobre sa hrajú na konzole pretekárske hry alebo boje z vojenského prostredia a lá Call of Duty alebo Medal of Honor. Pozrite sa sami na ukážku z hrania hry Call of Duty 3 na konzole Wii.

Zbožňujete hernú sériu Medal of Honor? Aj tá má niekoľko svojich titulov pripravených pre Wii. Napríklad tá na videu nižšie má celkom slušnú hrateľnosť.

Nuž a keďže sa tu hovorilo pretekárskych hrách, tak si predstavme zástupcu najlepších pretekárskych hier na PC. Need for speed má bohatú históriou a napríklad Need for Speed Carbon na videu má vo svete hier na Wii ešte zástupcov Pro Street, Nitro, Shift a týmto stále nekončí. Na videu je zároveň vidieť pohyb ovládaču potrebný pre ovládanie auta. O niečo viac realistické ako na klávesnici. Čo poviete?

Máte radi Simpsonovcov? Jedna z hier, ktorá hráča zavedie priamo do sveta rodinky Simpsonovcov je aj na Wii. Homer sa v nej môže ocitnúť napríklad v krajine čokolády, Bart na skateboarde vo svojej vlastnej koži alebo v koži superhrdinu Bartmana v meste a podobne. Pre fanúšikov rodinky Simpsonovcov je v hre kopec zábavy.

Sú ľudia, ktorých do pohybu prinútite, len ak bežia k chladničke, alebo na autobus. Ani vám možno nenapadne lepší spôsob, ako sa prinútiť hýbať, cvičiť a naplno sa venovať pohybom tela. Po jednej, alebo dvoch namáhavejších hrách sa môžete spotiť, a pokiaľ si vás nikto nenatáčal na kameru, ako pádlujete na člne do cieľa v hre vodných diciplín, tak pokračujte. Hra vám nijak neublíži. Samozrejme za predpokladu, že okolo seba máte všetky predmety preč a ovládač máte pevne v rukách cez bezpečnostnú šnúrku. Už sú vo svete známe prípady, kedy niekto šialený si bez šnúrky silným švihom ruky rozbil plazmový televízor.

Tip na vianočný darček: Našim tipom na vianočný darček je konzola Wii spolu s hrou Wii Fit Plus a podložkou Fit Ballance, ktoré spolu vytvoria úžasný nástroj. Našli sme pre vás cenovo najvýhodnejšiu ponuku na internete, pričom pri nájdení tej správnej ceny nepomohli žiadne vyhľadávacie nástroje podľa ceny. Tie bývajú neraz zle nastavené a predajcovia nalákajú na zámerné chyby vo vypúšťaných XML dátach do týchto systémov, len aby nachytali pár ľudí. Skutočne cenovo výhodná ponuka je nižšie. A pokiaľ sa zásobíte niekoľkými DVD s hrami pre Wii, len ťažko sa môžete nudiť.

Konzola Nintendo Wii Sports Resort Pak (bielej farby) + hra Wii Sports + hra Wii Sports Resort + prídavok k ovládaču Motion Plus:
LINK na produkt

Wii Hra Wii Fit a Wii Fit Plus + ballance Board podložka – 89,99 €:
LINK na produkt

Putko na ovládač, nech vám nevyletí do TV – 3,99 €:
LINK na produkt

Comments are closed.