Neobyčajní ľudia, ktorým na hlave narástli skutočné rohy

0
10615

roh na hlavePri rôznorodosti ochorení a záhad, ktoré existujú, nepôsobí príliš šokujúco fakt, že na svete existuje niekoľko ľudí, ktorým narástli na hlave skutočné rohy. Takmer vždy ide o zrohovatenú pokožku, alebo o nezhubný nádor zvláštneho tvaru, ktorý naďalej rastie. Odstránenie tejto zvláštnosti je následne skôr otázkou dostupnosti chirurgického zákroku. Vo svete poznáme hneď niekoľko prípadov takýchto kurióznych ochorení.

Čínska prababička s rohom na čele
103 ročná žena menom Zhang Ruifand z dedinky Linlou v čínskej procinvii Henan púta pozornosť vzácnym ochorením. Na jej čele sa na ľavej strane vytvoril roh dlhý približne 7 centimetrov. Jej rodina dokonca hovorí o druhom rohu, ktorý sa má začať objavovať na druhej strane jej čela. Napriek tomu, že má mnoho detí a žije spokojným životom, sú chudobní a tak si nemôžu dovoliť lekára a ani operáciu, ktorá by jej mohla pomôcť. Zrohovatená koža pritom môže byť aj nádorom, avšak pre absenciu skutočného lekárskeho posudku sa žena nechcene stala atrakciou pre médiá a čínske televízie.

Rohatý čínsky mužĎalší Číňania
V Číne by sme v meste Zheng Zhou našli aj 88 ročného muža, ktorému v roku 2006 odstránili roh na zadnej pravej strane lebky medzi vlasmi. Bol približne 4 centimetre vysoký a ku koncu sa zužoval. 93 ročný muž menom Ma Zhong Nan zrejme doplatil na malé zranenie hlavy, keď mu v priebehu pol roka takmer v strede narástol tvrdý roh s tenkou špičkou a telom zhrubujúcim sa od svojho základu čoraz viac a viac. V Číne by sme objavili celkom aj štvrtý prípad a 95 ročnú ženu v meste Zhanjiang, ktorej na čele presne v strede vyrástol roh podobný na vysušený druh zeleniny. Sama priznala, že ju to nijak neboli a netvorí jej to žiaden problém, možno ak fakt, že jej zavadzia vo výhľade.

Saleh Talib Saleh z Yemenu
Saleh ako mladý mal neraz sen, že mu na hlave narástli rohy. Zvláštnym snom sa príliš nechválil, až do 78 roku, kedy sa v jeden deň začal sen stávať realitou. Saleh dnes už zrejme nežije, len v roku 2007 sa dočkal väčšej medializácie, keď mal až 102 rokov. Na jeho hlave mal vtedy jeden veľký približne 12 centimetrový roh, ktorý bol hrubý v polomere asi 2 cm. Odmietol si ho odstrániť, keďže mu neprekážal. Lekári však mali jasno v tom, že bol vytvorený masívnou tvorbou a rohovatením kože na jednom a tom istom mieste.

Policajt z Indie
Bývalý policajt z Indie menom Abdul Razak sa narodil ako bežný človek bez žiadnych zdravotných problémov. Keď nastúpil do dôchodku, na zadnej strane hlavy sa mu začali tvoriť podivné výrastky. Pred pár rokmi dorástli do niekoľko centimetrovej veľkosti, pričom je rozpoznateľných niekoľko rôznych rohov. Pripomínajú drúzu kremeňa, alebo iných kryštálov, no sú tvorené zrohovatenou kožou a tukom, či podkožným mazom.

Žena a muž z Etiópie
Niečo podobné postihlo aj že nu v Etiópii, alebo muža. V ich prípade ide o kožný výrastok, ktorý neustále pomaly rastie.

Rohatá americká ženaNeznáma žena z USA
V USA bezmenný prípad neznámej ženy, ktorá si pochopiteľne zrejme neželala zverejniť svoje meno, hovorí o 69 ročnej pacientke, ktorej podivný roh pripomínajúci skôr výkal, alebo suchý konár stromu, vyrastal priamo z čela. V roku 2008 prišla k lekárovi po dvoch rokoch trápenia sa s neželanou oštarou s prosbou o odstránenie. Bez väčších problémov jej chirurgicky výrastok odstránili. Jeho zatočenie bolo spôsobené rozdielnou rýchlosťou rastu v podklade tohto výrastku.

Zdroj foto: rohatý čínsky muž – http://burlingtonnews.net/…ml
Babička s rohom na ľavej strane – http://freaksforum.forumfree.it
Žena s hnedým rohom – viacero stránok s nezistiteľným pôvodom, zároveň imageShack.us