Ak sa vo vzťahu ,,dusíte“ s týmto by ste mali prestať

0
2754

Keď niekoho ľúbite, doprajte mu voľnosť. Ak ste si súdení, vráti sa k vám. Je to klišé, všakže? Nie že by to nebola pravda, ale znie to až príliš jednoducho, a pritom sa to realizuje veľmi ťažko. Kontrolovať však nemôžete nikoho okrem seba a strach je vo vzťahu jedna z najväčších prekážok. Keď ho prekonáte, budete sa cítiť šťastnejšie. Toto je malý návod na to, ako partnerovi dopriať slobodu vo vzťahu.

Prestaňte esemeskovať

Ak nejde o zábavné správy, prestaňte ich posielať. Kedysi sa partneri nemohli zastihnúť v každej chvíli a bolo to tak v poriadku. Nemusíte sa mu každý deň natlačiť do života. Nechajte mu priestor. Keď bude mať chuť, ozve sa aj sám.

Neklaďte priveľa otázok

Ak máte pocit, že musíte partnerovi dopriať väčší priestor, zrejme ste postrehli, že niečo nefunguje. Ak sa ho však na to budete neustále pýtať, nič tým nedocielite. Možno ani sám poriadne nevie, ako sa cíti a čo by vlastne chcel. Zdôverí sa vám, až keď na to príde.

Sústreďte sa na seba

Začnite robiť veci, ktorých ste sa kvôli vzťahu vzdali. Chvíle pre seba vám prospejú a prirodzene vytvoríte časové okienko, v ktorom sa váš partner môže venovať svojim záľubám. Ak každý z vás nemá aj vlastný svet, riskujete, že vzťah nevydrží.

Prestaňte si pýtať povolenie

Obaja musíte byť vo vzťahu iniciatívni a niekedy aj rozhodní. Ak niečo naozaj chcete urobiť, spravte to a nečakajte na jeho súhlas. Nemusí predsa odobriť každú vašu aktivitu a všetky plány. Neistota nie je známka lásky.

Robte vlastné rozhodnutia

Je skvelý pocit, keď môžete niečo spraviť bez obáv, čo si o tom partner pomyslí. Je to váš život. Majte guráž ho vziať do svojich rúk. Ak vás partner miluje, pochopí to.

Zistite, čo vám robí radosť

Prestaňte myslieť na to, čo všetko by ste rozchodom stratili. Zamerajte sa na veci, ktoré vám robia radosť aj bez partnera.

Pochopte, že ho nemôžete kontrolovať

Nikoho nemôžete prinútiť, aby s vami zostal. Vy vlastne ani nemáte na výber a partnerovi musíte dopriať vlastný priestor. Ak to nespravíte, utvorí si ho aj bez vášho dovolenia.

Rozchod bolí, ale nezabije vás

Ak sa priateľ rozhodne, že sa k vám nevráti, bude to pre vás ťažké. Pamätajte však, že na zlomené srdce ešte nikto nezomrel. Celý život máte pred sebou.

Ak sa nevráti, možno vám spraví láskavosť

Všetko sa deje z nejakého dôvodu. Rozchod vám možno zachráni život. Predstavte si, že by ste vo vzťahu pokračovali do momentu, keď by sa z vás stal starý, mrzutý a nespokojný pár.

Položte si otázku: Naozaj chcem takýto vzťah?

Partner by vás mal milovať bezpodmienečne. Mali by ste mať pocit, že ho vaša prítomnosť robí šťastným a cení si každý spoločný moment. Jasné, dostavia sa aj ťažšie obdobia, no aj počas nich si zaslúžite byť milovaná a nie zmätená.

Rozptýľte sa produktívne

Najlepší liek na zlomené srdce je rozptýlenie. Namiesto premietania katastrofických scenárov využite energiu na niečo užitočné. Nájdite si novú záľubu alebo sa pustite do dlho odkladaného projektu.

Obnovte väzby s kamarátmi

Kamaráti sú najlepšie rozptýlenie. Stretnite sa s tými, ktorých ste v poslednom období zanedbávali.

Dajte partnerovi najavo, že mu chcete dopriať priestor

Aby si partner vaše konanie zle nevyložil, povedzte mu, že mu len chcete dopriať viac priestoru, pretože máte pocit, že to potrebuje. Inak si môže myslieť, že ste na neho nahnevaná.

Oddýchnite si od sociálnych sietí

Sociálne siete dokážu veľmi ľahko vyprovokovať úzkosť.  Aby ste počas ťažšieho obdobia vo vzťahu nekontrolovali každý partnerov krok, radšej sa na istý čas odhláste z facebooku, twitteru aj instagramu.

Telefón nechajte doma

Ak si v minulosti partneri chceli od seba oddýchnuť, jeden z nich či obaja opustili dom. Nemali mobil, preto naň neustále nepozerali s očakávaním, kedy zazvoní. Teraz si neistotu nosíme všade vo vrecku. Pri neprestajnom premýšľaní, prečo vám nevolá a nepíše, si neoddýchnete.

Čítajte tiež:

Ako sa vyrovnať s rozchodom: Toto pomohlo speváčke Adele

Takto vyrátate spaľovanie kalórií pri akejkoľvek činnosti

12 rád, ako sa doňho nezaľúbiť

 


Zdroj: http://www.lovepanky.com/love-couch/broken-heart/how-to-give-someone-space-without-losing-them