Hra The Simpsons Tapped out na motívy seriálu Simpsonovci je originál

0
2981

V mobilných telefónoch s Androidom sa už pár týždňov teší popularite The Simpsons Tapped Out (pôvodne sme sa s ňou stretávali v rámci iOS). Hra, ktorú vytvorili tvorcovia seriálu Simpsonovci v spolupráci s EA, prináša neuveriteľných niekoľko týždňov hrateľnosti, bohaté možnosti hráčom a slušný úspech vôbec medzi hrami. Ak by ste čakali hru, ktorá sa len slávnymi žltými štvorprstými postavičkami len inšpirovala, mýlili by ste sa. V tomto prípade vám totiž v mobile ožije váš vlastný originálny Springfield. Potrebujete len pripojenie na mobilný internet a chuť sa sem tam počas dňa zahrať.

The Simpsons Tapped Out

Vlastný Springfield s množstvom detailov
V hre začínate len s Homerom na prázdnom poli znečistenom rádioaktívnym odpadom. Po jeho vyčistení môže postaviť prvú stavbu, vlastný dom a pokračuje ďalšími stavbami známymi zo seriálu. Prvým členom rodiny, ktorý sa k nemu pripojí bude Líza. Vašou úlohou bude plniť malé úlohy, zbierať peniaze, skúsenosti (označované ako XP) a hlavne cenné cukrové šišky s polevou. Tie získate za hranie, za špeciálne misie, postup v leveli alebo napríklad kúpením za reálne peniaze. Extrémne dlhá možná hrateľnosť, spočíva v možnosti úlohovania jednotlivých postáv na rôzny čas. Napríklad postavy rodinky Simpsonovcov necháte zabávať na niekoľko hodín, riaditeľa Skinnera necháte hliadkovať na školských chodbách a pána Bearnsa necháte venčiť jeho psov (v skutočnosti budú oni venčiť jeho). Každá činnosť má konkrétny čas a po jej splnení získate peniaze. Každá z úloh je pritom šitá ako na mieru danej postavičke. Mnoho úloh je vtipne vyobrazených a pripomínajú samotný seriál.

The Simpsons Tapped Out hra

Mnoho budov a vylepšení
Hra ponúka viacero budov a vylepšení, ktoré je možné kúpiť za peniaze, prípadne za šišky. Budovy sa odkrývajú podľa toho, ktorý level ste dosiahli. Ten pritom stúpa podľa počtu skúseností (XP). Každý level odomyká budovu, ktorú potrebujete pre ďalší postup v hre. Tí najlepší hráči, alebo len šikovní obchodníci a pracanti majú vystavaný pokojne celý Krustyland, pobrežnú arkádu, domy pri jazere, väznicu, Očkov bar, radnicu a množstvo iných budov Springfieldu. Je len na vás, kde si ktorú postavičku postavíte. Každá budova á svoju úlohu, alebo prináša bonusy a percentá z iných príjmov. Sú to najmä špeciálne sochy, stromy okolo domov, altánky, doplnky, alebo šialenosti ako eskalátor do neba a podobne, ktoré často prinášajú nejaký ten ďalší bonus počas hry.

The Simpsons Tapped Out

Priateľstvo je cenné
Prihlásenie do hry je možné cez Origin, čo je služba nahradzujúca pôvodný EA Downloader. V podstate ide o alternatívu pre herný systém Steam. Origin účet vám umožní hrať online, prihlásiť sa priamo do svojho účtu a posielať pozvánky priateľom, ktorí sú na Origin taktiež a hrajú The Simpsons Tapped out taktiež. Aj vy môžete poslať svoj nick do Origin priateľom, aby si váš pridali. Až vtedy totiž začne zábava a vandalizmus. Vyhľadať priateľov môžete aj na internete, alebo na špecializovaných stránkach. Každého svojho priateľa budete môcť navštíviť raz za 24 hodín a v jeho meste spraviť tri veci. Chytiť Leváka Boba na úteku, posprejovať Očkov bar nápisom El Barto, posprejovať školu s nápisom o riaditeľovi Skinnerovi, alebo vyviesť niečo ďalšie. Všetky tri činnosti v Springfielde vášho priateľa vám prinesú peniaze ako aj 25 XP. Pri vyššom počte priateľov ide aj o vyšší počet denného zisku. Každé len trošku väčšie mesto prináša aj záruku väčšej zástavby, ide často o motiváciu, ale aj inšpiráciu. Vtipné je sledovať postavičky pri zaúlohovanej práci vášho priateľa. Ako psy ťahajú pána Bearnsa, ako Líza cvičí na saxafóne, Cletus sa prehrabuje v smetnom koši, kým sa mu na farme pestuje Tomaco (v jednom diely známa návyková plodina, ktorá vznikla skrížením rajčín a tabaku), alebo sa pobavíte na Homerovi odpočívajúcom v malom bazéniku s vodou, na Bartovi čo strieľa s prakom na všetko okolo seba a mnoho iného. U priateľov môžete chytať zločincov, robiť vandalizmus, ale napríklad zobrať paletu dreva pri pobreží, zobrať úrodu Cletusovi, alebo citróny z citronovníka.

Pokiaľ hľadáte zaujímavú hru a ste zároveň fanúšikom seriálu The Simpsons, potom vedzte, že pre vás rovnakí tvorcovia pripravili aj interaktívny Springfield priamo do mobilu.

Na Slovensku
Aj na malom Slovensku nájdeme hráčov tejto hry. Ich základná potreba je zoznámenie s hrou a nájdenie niekoľkých priateľov. S touto úlohou sa chce popasovať slovenská fanstránka o Simpsonovcoch so samostatnou sekciou Tapped Out. Pokiaľ hľadáte priateľov, skúste napísať svoje meno do okna na stránke Priateľov a pozvánok, prípadne priamo na Facebooku týchto fanstránok. Je tak možné nájsť potrebných priateľov zo slovenských končín s rovnakou časovou zónou a tak aj herné peniažky navyše.

Hra sa nachádza aj v ponuke Play.Google.com a veľkosť súboru predstavuje 42 MB. Hra je len v angličtine.