V sobotu sa v Bratislave konal Strongman, meranie síl európskych silákov

0
1772

Strongman 2013 BratislavaV sobotu sa v Bratislave konal historicky prvý ročník Európskej ligy Strongman, vo voľnom preklade stretnutia a merania síl najsilnejších mužov. Podujatie sa konalo na parkovisku obchodného komplexu KORZO neďaleko Avionu a IKEY v Bratislave za slnečného počasia. Stretnutie silákov z Čiech, Ukrajiny, Slovenska aj Poľska prinieslo niekoľko disciplín aj sprievodný program. Nezvyčajné a nie typické podujatie zatiaľ neprilákalo veľa návštevníkov, no tí, čo dorazili, si mohli pozrieť kúsky, ktoré jednoducho len vyzerali.

Na pretekárov čakalo päť netradičných disciplín. Tou prvou ako býva zvykom, dvíhanie klady. Tá mala aktuálnu váhu 125kg. Po niekoľkých nezdarených podujatiach sa hneď v úvode preteku presadil Marek Tóth, ktorý si pripísal 7 platných opakovaní a ujal sa tak priebežného vedenia podujatia. Pevne veríme, že jeho výkony už pôjdu len smerom nahor.
Druhé v poradí boli 120 kilogramové kufre na vzdialenosť 40metrov s otočkou v polovici dráhy. Pretekári tak museli prejsť okolo kúžela v polovici trati, čo je pre úchop nesmierne náročné. Najlepšie si s touto prekážkou poradil Tomaszewski z Poľska.
Pred napoly zaplnenou tribúnou fanúšikov bola pripravená disciplína tretia v poradí a tou bolo prevracanie 400 kg pneumatiky a s ňou museli predviesť borci štyri otočenia. Táto disciplína je dominantou Mareka Kmoška, ktorý to i potvrdil a víťazstvo v tretej skúške tak patrilo jemu.
Predposledným sústom bolo ťahanie saní, v ktorých bol usadený pár 120kg kufrov a následne prenesenie 100kg kalicha. Obe vzdialenosti mali dĺžku 20 metrov. Najlepšiu kondičku a dynamiku predviedol žiak Mareka Tótha, Štefan Tumma. Čerstvý otecko tak pokračuje v predvádzaní, na nováčika, úchvatných výkonov!

Písali oficiálne stránky Slovenskej asociácie silných mužov slovakstrongman.sk.
Viac fotografií z podujatia sme pre vás pripravili na našom Facebooku. Poskytol nám ich čitateľ Juraj.