Oznámili nominácie na hudobné ceny Český slávik

0
2129

Český slávik nominácie

Praha 24. novembra (TASR) – Anketa hudobnej popularity Český slávik zverejnila v každej z hlavných kategórií šesť nominovaných s najvyšším počtom hlasov. Medzi týmito hudobníkmi sa rozhodne o tohtoročných laureátoch. Výsledky ankety budú známe po slávnostnom ceremoniáli, ktorý sa bude konať v sobotu v pražskom Hudobnom divadle Karlín, informoval dnes spravodajský webový portál iDnes.cz.

Český slávik zverejňuje šesticu najúspešnejších interpretov vždy v abecednom poradí, aby sa nedalo rozpoznať, kto má aké šance. Hlasovanie je však už ukončené.


Tip redakcie: X Factor: finalisti a najväčšie kinohity už túto sobotu


Rovnako ako vlani sa medzi nominovaných dostala kontroverzná kapela Ortel, pričom jej frontman Tomáš Ortel je medzi šiestimi najobľúbenejšími spevákmi. V minulom ročníku skončil na treťom mieste a jeho skupina, ktorá svojimi textami a vystúpeniami vyvolala obvinenia z extrémizmu, bola druhá.

Vlani účasť Ortela v súťaži, a teda v priamom televíznom prenose, riešila aj Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie na podnet poslanca ČSSD Jana Chvojku. „Konanie sme nezačali, nezistili sme na odvysielanom vystúpení nič, čo by porušovalo zákon,“ povedal vtedy pre iDNES.cz predseda RRTV Ivan Krejčí.

Medzi skupinami majú šancu na víťazstvo ešte Chinaski, Kabát, Kryštof, Olympic a Slza.

Speváci

Ďalšiu perličku prináša kategória spevákov. Michala Davida, Karla Gotta, Tomáša Klusa, Richarda Krajča a spomínaného Tomáša Ortela totiž vyzve aj spevák švédskej heavymetalovej kapely Sabaton Joakim Brodén. Brodénova matka je totiž Češka a rodák zo švédskeho Falunu tak disponuje dvojakým občianstvom.


Tip redakcie: Americké hudobné ceny 2016: Najväčším víťazom je…


Speváčky

Relatívne pokojne je v kategórii speváčok, kde sa v boji o sošku Slávika stretnú Anna K, Monika Absolonová, Lucie Bílá, Ewa Farna, Marta Jandová a Lucie Vondráčková.

Usporiadatelia zverejnili tiež tri mená v kategórii Slávik bez hraníc, ktorá pamätá na slovenských interpretov populárnej hudby v Česku. Tu majú šancu kapely Elán, Horkýže slíže a No Name.

Doteraz ešte pokračuje hlasovanie v kategórii Objav roka. V nej sa o priazeň fanúšikov uchádzajú traja mladí pesničkári Pekař, Sebastian a Thom Artway. Hlasovanie v tejto kategórii ukončí moderátor večera Ondřej Sokol v druhej polovici prenosu. Ten sa začne na televíznej stanici Nova v sobotu o 20.20 h.

Čítajte tiež:

PayPal a Siri sa spojili, aby boli transakcie ešte jednoduchšie

Kapela Coldplay vystúpi vo Viedni už budúci rok