Cenu za najlepší TV seriál vyhráva…Slovensko

0
2349

Nový slovenský animovaný seriál DROBCI má na konte prvý úspech v zahraničí, keď na Medzinárodnom festivale animovaných filmov Tofuzi v gruzínskom Batumi získal ocenenie Najlepší TV seriál. Drobcov uvedie na Slovensku v televíznej premiére RTVS počas tohtoročných vianočných sviatkov, prvý diel uvidia (nielen) najmenší diváci rovno na Štedrý deň.

DROBCI_foto

Seriál, určený primárne pre deti predškolského veku, má sedem dielov, sedem zábavných príbehov o dvoch chlapcoch – nezbedníkovi Benovi a mudrlantovi Tomovi. „Mám nesmiernu radosť, že sa nám už na druhom festivale, na ktorom sa Drobci objavili, podarilo zaujať medzinárodnú porotu a získať takúto peknú cenu. Momentálne nás čakajú ďalšie tri veľké festivaly a aj toto ocenenie nám pomôže dať svetu vedieť o vzniku zaujímavého slovenského seriálu pre najmenších,“ hovorí Vanda Raýmanová o úspechu v Gruzínsku. Drobci sa v nasledujúcich dňoch predstavia ešte na festivale Anim’est v Bukurešti, Cinekid v Amsterdamu a na Medzinárodnom festivale detských filmov v Chicagu, ktorý je zároveň nominačným podujatím na filmových Oscarov.


Tip redakcie: Mesto na konci sveta


Seriál DROBCI vyrobila spoločnosť objectif v koprodukcii s RTVS a štúdiom plaftik s.r.o. s finančnou podporou Audiovizuálneho fondu.

Čítajte tiež:

Tesla, nezneužívajte pojem autopilot

Lesk a bieda kuriérov