Recenzia: Warcraft: Prvý stret

0
2131

Fenomén herného sveta, Warcraft, sa po dlhej dobe konečne dostal aj na plátno.

Warcraft_Teaser_Poster

Pôvodné kinematografické problémy sa tak stali minulosťou a v súčasnosti sa môžeme stretnúť s Orkami, mágmi ale aj obyčajnými ľuďmi. Kráľovstvo Azeroth, ktoré je sídlom ľudí a mágov žije v mieri. V druhej ríši Draenore však vládne chaos, ktorí vytvárajú znepriatelení Orkovia. Ich spolupatričnosť dosiahne až neporaziteľný nepriateľ, ktorý ničí všetko živé. Nákaza. Orkovia sa preto rozhodnú vydať sa na cestu a nájsť si iné útočište. Ich novým domovom sa stane práve Azeroth. Obyvatelia sa však nevzdávajú a sú rozhodnutí bojovať na život a na smrť.

Osobné hodnotenie:
Napriek tomu, že sa tvorcovia tohto filmu snažili sprístupniť túto jedinečnú hru aj divákom, ktorý ju doposiaľ nepoznali, nebolo to celkom úspešné. Vo filme, ako to už aj v samotnej hre býva, vystupuje množstvo postáv, a tak sa človek, ktorý hru doposiaľ ani nevidel, veľmi rýchlo stratí.
Našťastie tento nedostatok zakrývajú akcie a množstvo efektov, ktoré diváka naozaj pohltia, a tak je možné, že si film obľúbia aj ostatný. Filmový svet Warcraftu dáva možnosť prelomiť „ľady“ medzi rodičmi a ich deťmi a priblížiť tak rodičom hru, od ktorej sa ich deti nevedia postaviť. Milovníci Warcraftu si však prídu na svoje.

Celkové hodnotenie: 8/10