Prečo je hryzenie si do pery sexy

0
8846

Hryzenie si do pery je bezpochyby jedna z najúčinnejších zvodných techník. Odporučí vám ju každý návod na flirtovanie i kamoši, ktorí chcú, aby ste v bare niekoho zbalili. Ale prečo je to tak?

Odpoveď ponúka, tradične, veda. Na to, aby sme pochopili, prečo je tento typ reči tela taký príťažlivý, sa musíme vrátiť mnoho rokov do minulosti a pozrieť sa na evolúciu človeka.

Flirtovanie ako také pozostáva takmer výlučne z reči tela. Samozrejme, že vtipom a šarmom nič nepokazíte, no vaše telo v tomto prípade hovorí jasnejšou rečou. Mnohokrát si to ani neuvedomujeme, no rolu zohrávajú práve maličkosti ako je náš postoj, spôsob, akým si upravíme prameň vlasov, či nakláňanie sa k človeku, s ktorým sa rozprávame.


Tip redakcie: 18 tipov ako zbaliť chlapa. Číslo 14 funguje pri každom


Na rozdiel od všeobecného názoru nemusí hryzenie si do pery vždy znamenať, že o nás dotyčný stojí. Pre ľudí je však už len pohľad na túto činnosť mimoriadne vzrušujúci. Toto je päť dôvodov, prečo to tak je:

Sústredí pozornosť na pery

Keď vás niekto priťahuje, jeho pery sú jedna z prvých vecí, čo si všimnete. Predstavujete si, ako ich bozkávate, preto sú v centre vašej pozornosti. Hryzenie si do pery je spôsob, ako k nim pritiahnuť niekoho pohľad. Nemusí to pritom vôbec byť vedomé.

Značí to túžbu

Vaše pery vedia, keď po niečom túžite. Hryzenie si do pery nie je len prejav túžby, ale aj potreby túto túžbu potlačiť. Možno ste si už niekedy všimli, že mnoho tichých a hanblivých ľudí si hryzie do pery. Je to práve z tohto dôvodu.

Pery sú veľmi reaktívne

Pery veľmi rýchlo reagujú na prostredie. Keď ste v strese alebo nešťastní, pery sa vám zúžia a vytvoria tvrdú čiaru či ovisnú. Ak si niekto hryzie do pery, znamená to, že ste v ňom vyvolali reakciu. Tú vaše telo automaticky interpretuje ako dobrú a to je pre naše mozgy dostatočné na to, aby nás to vzrušilo.

Značí to zakrývanie pocitov

Ľudia, ktorí chcú zakryť svoje pocity či myšlienkové pochody, si často zahryznú do pery. To v nás okamžite vyvolá zvedavosť – na čo asi mysleli? Táto zvedavosť zvýši atraktivitu daného človeka v našich očiach.

Človek vďaka tomu vyzerá lepšie

Každému sa páčia plné pery sýtej farby. Hryzenie si pier v nich rozprúdi krv a ostatným dá na známosť, že máte čo ponúknuť. Keď druhí zbadajú, že vaše pery sú plné a červené, okamžite ich začnete viac priťahovať.

Čítajte tiež:

Muži, týchto dvanásť vecí vás filmy nenaučili

7 rád, ako zostať na exotickej dovolenke zdravý

Príbeh Janisa Ostojiča: Od futbalu cez depresiu až k modelingu


Zdroj: http://www.lovepanky.com/flirting-flings/get-flirty/lip-biting