Po čom ženy túžia – sex vnímajú inak ako muži

0
5733

Mnohé ženy majú v sebe silnú sexualitu, niektoré považujú sex za najsilnejší prejav lásky a vzájomného spojenia. Ženské vnímanie i prejavovanie sexuality je však výrazne odlišné od mužského. Toto sú najčastejšie rozdiely, ktoré si mnohí muži ani v súčasnosti neuvedomujú.

Sex sa začína v hlave

Muži sú často sklamaní, že túžba po sexe u žien nie je taká silná ako u nich. Ženské telo však hormonálne funguje odlišne. Testosterón spúšťa fyziologickú túžbu u oboch pohlaví, no v inej intenzite. Pomôžme si prirovnaním – zatiaľ čo v mužskom tele testosterón hlasno kričí, v ženskom len šepká. U žien túžbu poháňa fantázia, spomienky a predstavy.

Ženy vzruší predstava, že po nich túžite

Niektoré ženy reagujú viac na vizuálne podnety a môže ich vzrušiť aj pohľad na pekného muža. Oveľa častejšie ich však láka myšlienka na jeho reakciu („Som zvedavá, či si myslí, že som atraktívna.“). Vedomie, že muž po nej túži, spúšťa v žene myšlienky na sex. Tak ako muži považujú za samozrejmé, že po svadbe budú mať pravidelný sex, ženy zas očakávajú, že sa zo vzťahu nevytratí romantika, vďaka ktorej budú po sexe naďalej túžiť.

Sex je komplikovaný

Väčšina žien miluje sex. Keďže však nepociťujú fyziologickú potrebu tak ako muži, majú pred sebou ťažkú úlohu – ako vypnúť zábrany, ktoré majú prirodzene v sebe? Často ich môžu odradiť povinnosti okolo domácnosti, detí či práce, prípadne náboženstvo alebo zlé zážitky z minulosti. Ženy v posteli túžia po dobrom zážitku, no u nich to nevyhnutne neznamená sex. Dosiahnutie orgazmu pre ne nie je jednoduché, mnohé sa k nemu dopracujú až po 45 minútach. Zatiaľ čo muži majú v posteli radi pestrosť, niektoré ženy preferujú overené pozície, pri ktorých sa môžu ľahšie uvoľniť a garantujú im väčšiu šancu na dosiahnutie vrcholu.

Kontext ovplyvňuje sex

Sexuálna túžba je jedna z najzákladnejších foriem zraniteľnosti. Ženy často odmietajú sex, aby chránili svoje srdce. Muži takto neuvažujú, pretože ich poháňa fyziologická potreba. Žena sa potrebuje pred milovaním cítiť emocionálne bezpečne. Ak je vo vzťahu vytvorené takéto prostredie, bude túžiť po sexe častejšie.

Sex je len jedna časť vzťahu

Sex je súčasť veľkého balíka vecí, z ktorých sa skladá vzťah. Rozhodne nie je jeho určujúci faktor. Okrem sexu je dôležité rozprávanie sa, spoločné trávenie voľného času, práca popri sebe, zvládnutie domácnosti a rodiny ako tím, pocit docenenia, oslava dôležitých dní, dávanie si darčekov či náklonnosť.

Sex je prejav lásky

Absolútne nechceme naznačovať, že ženy sú povinné milovať sa s partnerom, keď sa im do toho nechce. To vôbec nie. Niekedy, keď cítia silnú partnerovu túžbu, mu však môžu vyhovieť, hoci u nich túžba nie je taká silná. Ak vzťah prosperuje a obaja sa spolu cítia dobre, môže ísť o dar z lásky. Často napokon aj u ženy vyvolá dobrý pocit a spustí túžbu.

Čítajte tiež:

Ako zaujať ženu, ktorá si vás nevšíma

Najstarší gejovia v dejinách: Homosexualita tu bola odjakživa

Ako prerušiť kruh negatívneho zmýšľania


Zdroj: https://www.psychologytoday.com/blog/married-and-still-doing-it/201708/how-women-really-feel-about-sex