Kruhov pod očami sa zbavíte jednoducho: Sódou bikarbónou

0
7252

kruhy pod ocami

Kruhy po očami sa objavia po prebdenej noci, môžu byť dôsledkom dlhodobého vyčerpania, ale aj nevhodného stravovania – sú príznakom nedostatku železa v tele (druhu anémie).

Veľa žien investuje to drahých kozmetických prípravkov, ktoré ich majú kruhov zbaviť, ale tie často zlyhávajú a nezostáva nič iné, než tmavé kruhy prekryť korektorom alebo podkladovým makeupom.

Jednoduché prípravky často účinkujú lepšie než drahá kozmetika. To platí aj pre kruhy pod očami. Sóda bikarbóna je skvelým príkladom toho, ako bežná súčasť každej kuchyne môže priniesť lepšie výsledky než predražené značkové prípravky.

kruhy pod ocami

Väčšina žien to síce netuší, ale sóda bikarbóna je bežnou súčasťou mnohých kozmetických pleťových masiek. Pokiaľ ide o tmavé kruhy, sóda bikarbóna funguje dokonale. Zbavíte sa ich pomocou tohto jednoduchého receptu:

Na prípravu potrebujeme:

  • sódu bikarbónu
  • harmančekový čaj
  • horúcu vodu

Postup prípravy:

Do hrnčeka s horúcou vodou alebo harmančekovým čajom pridajte jednu lyžičku sódy bikarbóny a dobre premiešajte. Kozmetický tampón namočte do pripraveného roztoku a nechajte pod očami pôsobiť po 10-15 minút. Potom tvár opláchnite čistou vodou a naneste hydratačný krém. Výsledky sú okamžité. Vaša pokožka bude žiariť.

Zdroj: beautyoftheskin.com