Ženy, ktoré sa dostali medzi elitu najbohatších

0
5006

História ľudstva je plná silných a vplyvných žien, ktoré výrazne ovplyvnili celkový priebeh udalostí v rôznych oblastiach. Aj v súčasnosti má nežnejšie pohlavie stabilné miesto medzi najznámejšími osobnosťami planéty a mnohé z nich sa zaradili do zoznamu najbohatších.

Ženy medzi elitou najbohatších

Súčasný svet obchodu a podnikania ponúka rovnaké možnosti každému bez ohľadu na vek, národnosť či pohlavie. Vďaka tomu majú všetci rovnakú šancu na získanie majetku rátaného v niekoľkých miliardách, čo umožňuje ambicióznym ženám zvyšovať svoj podiel v zozname najbohatších. Niektoré z nich sú síce odsudzované kvôli získaniu majetku formou dedičstva, no stále napočítame mnoho podnikateliek, ktoré sa k bohatstvu dostali vlastnými silami.

Dámy Waltonové zdedili miliardový Wal-mart

Pol miliardu zákazníkov za mesiac napočíta vo svojich prevádzkach len minimum predajcov a impérium švagrín Waltonových je jedným z nich. Tie zdedili najväčšiu predajnú sieť sveta známu ako Wal-mart, ktorá im vynáša desiatky miliárd. Súhrnný majetok Christy a Alice vyčíslili na viac ako 35mld. USD už pred niekoľkými rokmi a vďaka úspechu siete Wal-mart je jeho hodnota stále vysoká.

Ženy medzi elitou - Liliane Bettencourt - richestcelebrities.org
Liliane Bettencourt – richestcelebrities.org

Majiteľka kozmetického impéria najbohatšou Európankou

Francúzska spoločnosť L´Oreal patrí k lídrom v kozmetickom priemysle, čo potvrdzuje aj majetok jej majiteľky. Tou je Francúzka Liliane Bettencourt, ktorá zdedila toto nadnárodné impérium po svojom otcovi a aktuálne tak spravuje bohatstvo zhruba 40 mld. USD. Aj keď je stále oficiálnou majiteľkou, už 4 roky sa nevenuje riadeniu spoločnosti a túto úlohu nechala na svojich nasledovníkov.

 

Najmladšia miliardárka žije v Hong Kongu

Meno Perenna Kei sa vo finančnom svete skloňuje dosť krátko, čo spôsobuje najmä jej vek. 26-ročná obyvateľka Hong Kongu dostala od svojho otca ako dar 85% podiel firmy Logan Property Holdings, ktorá je jednou z najvplyvnejších developerských spoločností v Číne. To ju zaradilo medzi miliardárky a vzhľadom na mladý vek sa stala najmladšou v zozname.

Šikovná Nemka z farmaceutického priemyslu

Nemecká podnikateľka Susanne Klatten je síce ďalšou z bohatých dedičiek, no napriek tomu zužitkovala obchodný  potenciál, aby ukázala talent. Práve vďaka jej práci sa farmaceutickej firme Altana začalo dariť ešte viac a dostala sa na vrchol v danej brandži. Najbohatšia Nemka tak zarobila ďalšie peniaze a jej majetok sa už v roku 2011 odhadoval na viac ako 10mld.

Ženy medzi elitou - Elisabeth Holmes - independent.co.uk
Elisabeth Holmes – independent.co.uk

Inšpiratívna Elizabeth Holmes

Najznámejšou ženou, ktorá k získaniu bohatstva nepotrebovala dediť, je Elizabeth Holmes. Aj keď nepatrí k najbohatším z tejto skupiny miliardárok, jej dobrodružná cesta za bohatstvom je pre všetkých inšpiráciou. Úspech šikovnej podnikateľky sa spája so spoločnosťou Theranos a inovatívnym štýlom testovania krvi, ktorý bol na burzách okamžite ocenený a Elizabeth ako majiteľke polovičného podielu vyniesol 4,5mld.

O úspešných podnikateľkách toho budeme počuť ešte veľa, pretože ich počet sa každý rok zvyšuje. Niektoré z nich sú dokonca konkurenciou pre najbohatších mužov a mnohých začali v rebríčku predbiehať. Takto aspoň svet obchodu získava nový formát a súboje o tie najvyššie pozície sú obohatené o ženský princíp, ktorý má čo ponúknuť aj vo vrcholovom biznise.