Ženy s chudým pásom a rekordmanky s 33 centimentrami

0
2174

Len nedávno sme si tu ukázali rumunskú „modelku“, ktorá má obvod pása neuveriteľných 50 cm a to svet zhýkol, aké strašné na pohľad to je, či druhá polovica najmä mužského obecenstva zas – aká štíhla je… bez korzetov, sama od prírody. Na pohľad nie príliš vábna žena však v žiadnom prípade nie je rekordmanka. Aby nebola sklamaná, lebo prvenstvo drží niekto celkom iný a aj pred ňou by sme našli ešte dva rekordy.

38,1 cm obvod pása je naozaj úctyhodný výkon. Ale tým nechcem chváliť takéto sebapoškodzovanie, ale skôr poukázať na rekord. Rekord žijúcej ženy nesie Catherine Jungová z USA. Za takéto prvenstvo však môže vďačiť najmä korzetom. ženám korzet učaroval aj v minulosti. Absolútny zaznamenaný rekord 33 centimetrov dokonca zdieľajú dve ženy spoločne. Jednou z nich bola Angličanka Ethel Grangerová.

Tá sa narodila v roku 1905 a svoj pás si vylepšila až v dospelosti korzetom. Zomrela v roku 1982. Lenže pred ňou bola ešte jedna, viac známa žena, s 33 centimetrami v páse. Bola ňou Francúzska herečka Mlle Polaire, ktorá zomrela v roku 1939.

Nie je čo závidieť
S takto stiahnutým hrudníkom a bruchom mali ženy vždy aj v minulosti veľmi veľké zdravotné problémy. So sťahovaním korzetmi boli takmer vždy spojené problémy s pľúcami, srdcom, tlakom, ale tiež trávením a dýchaním. Aj krása má svoje hranice a tak len dúfam a verím, že v tejto šialenosti, ktorá už dávno nie je v móde a je proti zdravému rozumu, sa niektorá z dnešných dievčat nebude chcieť vidieť…

foto: Cathie Jung, video Youtube