Záhadná kovová guľa v rakúskom Waizenkirchene

0
1605

Guľa z vesmíru v RakúskuRakúska dedinka Waizenkirchen sa momentálne stáva zaujímavou pre milovníkov záhad a tajomstiev. Náhody okoloidúci tam totiž pri prechádzke našiel veľkú kovovú guľu, ktorej pôvod si nevie vysvetliť nikto. Majiteľ pozemku, na ktorom sa to podarilo nájsť, si samozrejme uvedomuje hodnotu celej veci a plánuje ju patrične speňažiť a tak aj prístup k nej nie je možný len tak hocikomu. Stavebné práce na ceste, ktorá sa budovala v tesnej blízkosti gule boli pozastavené do doby, než sa vyrieši čo sa vlastne s približne 4 tonovou guľou bude diať. Napriek váhe a hustote materiálu sa predsa len nálezcovi podarilo do nej vyriť jeho meno, aby si potvrdil prvenstvo nálezu.

Predpokladá sa, že môže ísť o nejaký artefakt neznámej kultúry, alebo skôr pravdepodobné meteorit. Jediná fotografia, ktorá zvláštnu kovovú guľu zachytáva je tak trochu zvláštna, pretože zachytáva podľa popisu správnu guľu, no ležiacu na nejakom kameni. Vzhľadom na váhu gule a podklad na fotografii zrejme nepôjde o pravidelný tvar telesa.

Gule máme aj na Slovensku
Podobné gule, avšak čisto z pieskovca sú na Kysuciach na severnom Slovensku v okrese Čadca v mestskej časti Milošová v oblasti Milošová Megoňky. Viac info aj na kysuce.info.

Zdroj obrázku Europics.at a Sott.net