Exkluzívne video: takto to vyzerá v gigantickej kancelárii Facebooku v New Yorku

0
2695

Je to najväčší open space na svete. Nikto tu nemá vlastnú kanceláriu, ani sám zakladateľ Marck Zuckerberg. Rovnako tu nenájdete žiadne výťahy, to aby ste sa počas vysedávania pri kompe aj prebehli. Každý nový zamestnanec dostane laptop. Počítače prikované ku stolom tu nenájdete. Základným heslom je spolupráca a komunikácia.

Facebook_Headquarters_Entrance_Sign_Menlo_Park

Zamestnanci Facebooku patria, v porovnaní s pracovníkmi Googlu, Tesly či Amazonu, k tým najšťastnejším a najspokojnejším. Spoločnosť sa rozhodla vytvoriť inšpiratívny priestor, kde by neexistovali žiadne bariéry. Mobilita je dôležitý faktor, ktorý prináša vyššiu produktivitu práce, proaktívny prístup a lepšiu komunikáciu. V budove Facebooku nájdete množstvo meet up úsekov, určených na jednania. Naopak v tichých priestoroch, pripomínajúcich knižnice a vysokoškolské študovne, môžete nerušene pracovať. Pracovníci nemajú kontrolovaný pracovný čas, každý vykonáva prácu flexibilne, povolený je home office. V stredu sú zakázané akékoľvek meetingy a porady, takže je to skvelá príležitosť dotiahnuť nedokončené projekty. Aby sa eliminoval kancelársky šum vznikajúci v otvorených priestoroch, na každom stole je k dispozícii obrovský monitor so slúchadlami na tlmenie hluku. V budove nájdete viac mikro kuchyniek a kaviarní, kde vám urobia obľúbené latté alebo ovocný fresh.

Znie to všetko ako sen? Ani náhodou! Vo videu na vlastné oči uvidíte, ako môže fungovať hypermoderný office aj bez únavného, neproduktívneho 8-hodinového vysedávania a kontrolovaného systémového riadenia.

Zdroj videa: youtube.com/user/incmagazine