Webcam trolling – falošné video vo videochate a klamstvo na ľuďoch

0
3936

Webcam, trolling a riziká už nejaký čas známej zábavy na internete sa dotýka aj našich detí. Ktokoľvek si ich nahrá, prípadne z internetu stiahne iné podobné videá a tie potom použije do videochatu s neznámym. Na tento fakt a problém upozorňujeme v dlhodobo pripravovanom článku (>) v sekcii PROBLÉMY, ktorý je ďalší z varovaní pred hrozbami na internete.

Videochat a podvod zvaný Trolling

Webcam trolling je podvod pri chatovaní cez webkameru. Dokážete si tak zmeniť svoje video za predtočené video, prípadne získané video niekde na webe a bez zvuku. Hoci sa často zneužíva na vylákanie iných zvrátených záznamov, môže slúžiť aj na zábavu. Tu je ukážka moci tejto drsnej praktiky známej ako trolling a zároveň aj varovaním. Varovanie si dovolíme jedno aj my. Nasledovné videá a ich obsah nie je vhodný pre mládež a deti.

Dievča a nechutný fekálny humor
Dievča, v skutočnosti video stiahnuté z internetu, sa predvádza len v podprsenke a útočí ako prvá. Od mužov na druhej strane si žiada nejakú akciu a tí ochotne spravia, sľúbi totiž, že zatrasie podprsenkou. Samozrejme, že to video, nakrútené dokonca ešte pred rokom 2006, niečo také v sebe nakrútené má a tak to zakomponuje do rozhovoru. Všimnite si, že vo videu sú aj muži, ktorým nevidno na rozkrok a ruky. V momente, kedy by mala slečna ukázať niečo viac, však šikovný podvodník prepína video v iba jemu viditeľnom rozhraní na iné video s trochu zvrátenou srandičkou zo zvieracej ríše. Dobre si všimnite výrazy tváre nachytaných ľudí s falošným videom. Tí zrejme ani len nepochopili, ako je niečo také možné a že to dievča nebolo originál, ale roky stará nahrávka.

Šialený mix toho, čo je možné
Podvod vo videochatovaní je možné spraviť veľmi rýchlo a nečakane. Napríklad ak si stiahnete množstvo šialených videí z internetu a potom ich len pustíte ľuďom na druhej strane. Videozoznamka Chatroulette, na ktorej bol nedávno aj Robbie Williams a je tiež liahňou úchylov a deviantov, umožňuje neustále prepínať medzi viacerými, čo chcú si chcú pokecať, alebo len predviesť. Na tomto videu je toho viac, hoci nie príliš kvalitne spracované.

Vystrašenie z FBI zatknutia
Tu nachytal jeden mladík svoje obete s videom, ktoré stiahol na Youtube. Na ňom šalejú dve dievčatá. Následne toto video pustil do videochatu rôznym ľuďom. Hneď po pozretí však predpripravil obrázok s nafingovaným textom o tom, že komunikáciu zablokovalo FBI pre sledovanie detskej pornografie. Text pustil autor tohto podvodu aj do komunikačného poľa. Zaujímavé je, že muž, ktorý sa ukáže v šiestej minúte nahý onanuje ešte dlho po tom, čo na druhej strane vidí malé dievčatá. FBI varovanie s ním dlhší čas nič nerobí. Mladík v 17:00 minúte im dokonca ukáže svoj rozkrok.

Nechutný žart so samovraždouČo by ste robili, ak by ste videli video a niekoho, ako sa na ňom zabije? Je to všetko samozrejme fingované a upravené, no práve takéto video ak nahráte namiesto seba do chatovacej služby, ľudia na druhej strane nevedia, že môže ísť o podvod. Reakcie niektorých sú naozaj prekvapivé.

Nachytaný dôchodca
Na tomto videu si mladíci vystrelili z chlípneho dôchodcu. podarilo sa im zohnať video mladej Thajky, ktoré narafičili trollingom do videochatu. Dôchodca tomu uveril, že si píše s mladou dievčinou. Na druhej strane však boli náramne sa zabávajúci sa na poslušnosti neznámeho dôchodcu.