Víkend v Tatrách: Svištenie na plese a aj hod svišťom

0
1464

Svište sú v súčasnosti pojem nielen ako zvierací druh, ale aj akcia spojená s Tatrami a skrytou reklamou v TV JOJ (zatiaľ len bohvie na čo presne). V Tatrách počas víkendu bol aj známy pojem „Hod svišťom“ disciplínou svištích športových dní. Počas týchto dvoch dní, presnejšie 27. a 28. augusta, sa mohli deti zúčastniť viacerých disciplín a po splnení každej si mohli nechať označiť políčko na svojej kartičke.

Hod Svišťom a iné svište

Motivácia súťažiť bola veľká, veď ceny boli rôzne, od ubytovania a vstupeniek na rôzne miesta v Tatrách ako aj SKI pasy. Letáky a reklama po celých Tatrách o akcii informovali o akcii a nedala sa prehliadnuť. Len miestami a v určitých hodinách to vyzeralo, akoby deti nemali chuť súťažiť. Za celý deň sa však v nedeľu nazbieralo množstvo detí, ktoré pri losovaní víťazov čakali na svoje súťažné číslo.
Čo absolútne moderátor pokašľal bolo, keď odporúčal všetkým malým deťom a obecenstvu, že rezať žily si môžu len v horúcej vani. Zmysel toho nepochopili viacerí, ba dokonca to pár rodičov rezhorčilo.

Keď veľký svišť zišiel medzi ľudí po skončení akcie, bol na roztrhanie. Mnoho detí s ním chceli fotografiu. Človek oblečený v kostýme musel byť poriadne spotený. V plnej akcii bol totiž neustále bez prestávky.

Hod Svišťom a iné svište

Celé svište sú pritom dielom akcie finančníkov z Tatry Mountains Resort, ktorá je tak veľmi prezentovaná televíziou JOJ a vlastní toho v Tatrách čoraz viac a viac. Na JOJke sa rozbieha nejaký sitcom s názvom Hod svišťom. Celé to má byť pritom reklama na pojem Hod Svišťom. Ten bude mať viac a viac význam sopjený so zábavou a s Tatrami. Tatry sú však v súčasnosti plné zmien, stavby, prestavby. Dúfajme že k lepšiemu a že JOJ to nebnude prehnane preháňať so Svišťami a podobne. Stále totiž reklama so svišťom, ale aj seriál, bude reklamou. Nenápadnou, ale predsa.