Video: Monster Truck relly, šialené nehody a zlyhania

0
1424

V Amerike sa zabávajú na šialených automobilových šou, ktoré nemajú logiku a reálne pravidlá, no úlohou je človeka zabaviť. Každý v sebe ukrýva dávku chuti po ničení a deštruktivizme. Človek sa rád pozerá ak sa niečo ničí a ie je to jeho. Teda ak to je niečo, čo by on sám nechcel a vec nemá ani úžitok. To sú napríklad staré vraky áut, ktoré sa používajú na šou tohto typu. Destruction derby síce teraz nespomíname, ale ste blízko. Monster Trucky si občas nejaký ten nadšenec zostrojí, alebo kúpi. Zväčša sa ale šikovný mechanik a zvárač v jednom podujme na to prvé. Vyjde ho to lacnejšie. Silné veľké kolesá, špeciálny podvozok, odpruženie a karoséria v podstate z čohokoľvek sú len základom celej šou. Vzhľad ešte nie je všetko. Nasleduje to najdôležitejšie. Prejsť cez prekážku a spraviť pritom šou. Ľudia čakajú a radi sledujú aj také príhody, ako nájdete v týchto videách. Vtedy akoby sa z veľkého frajera stal zranený bojovník, ktorý ďalej nemusí fungovať. Niektoré videá sú o hlúposti, o zlej vypočítavosti, priveľkej frajerine, ale aj o veľkej smole.

Súboj Monster Truck vs. blato = kto vyhrá?

Na tento flip si dajte pozor. Pozorne sledujte, čo to spraví, keď zlyhá načasovanie, zlá geometria a ešte pár ďalších faktorov.

Toto video natáčal debil. Zrejme s vážnym zdravotným problémom.

Je z toho biznis nie len na DVD, ale najmä na živo. Žijú z toho šoféri, ktorých v nemocniciach dobre poznajú, ale aj sponzori, či majitelia destruction arén. U nás by ale nič také zrejme neprežilo, alebo neudržalo taký úspech ako v USA, kde to má tradíciu už desaťročia.