Trnavský multimediálny festival Lovely Experience má problém: pre audio-vizuálnu show potrebuje rozšíriť festivalový priestor

0
2062

Minulý rok sa v centre Trnavy odohrala atraktívna show so strhujúcim audio-vizuálnym divadlom na mestskej veži a festivalom na slúchadlách. Návštevníkov areál a program festivalu plný moderného umenia pohltili. Ďalší ročník Lovely Experience sľubuje nevšedný koncept v centre mesta a novinky, ktoré mu dodajú ešte väčší rozmer a jedinečnosť.

„Naši návštevníci si zvykli na kvalitu a aktuálnosť umenia, ktoré na festivale poskytujeme. Oceňujú správny pomer umenia a inteligentnej zábavy a tejto domény sa ani v roku 2018 nevzdáme. Už máji premeníme priestor Trojičného námestia, priľahlých budov a ulíc na doteraz nepoznaný festivalový areál, ktorý nemá napodobiteľa,“ prezradil Matúš Izakovič, producent a zakladateľ festivalu.

Viac umenia, väčší priestor

Multimediálny festival Lovely Experience ohlásil termín svojho 7. ročníka. Organizátori  naplánovali jedinečnú show na sobotu 26. mája 2018. Tak ako aj minulý rok sa Lovely Experience odohrá na Trojičnom námestí v Trnave.  Pôvodný festivalový priestor už však  pre show nie je dostatočne veľký. Tento rok plánujú organizátori zapojiť do audio -vizuálneho divadla aj budovu Divadla Jána Pálarika, ktorá vytvorí spolu s mestskou vežou unikátny umelecký priestor.

Tichý festival „na slúchadlách“

V roku 2017 odštartoval festival Lovely Experience tradíciu tichej párty„na slúchadlách“. Tento koncept pritiahol pozornosť návštevníkov a organizátori dostávajú množstvo pozitívnych hodnotení, čo je pre nich motiváciou pokračovať v tomto trende aj v roku 2018. Výhodou festivalu „na slúchadlách“ je skutočnosť, že síce prebieha v historickom centre mesta, no neruší nočný pokoj obyvateľov v priľahlých uliciach. Návštevníci festivalu tak majú možnosť tancovať a zabávať sa do skorých ranných hodín. V slúchadlách si pritom môžu vybrať kanál, ktorý chcú aktuálne počúvať podľa toho, aký DJ najviac ulahodí ich hudobnému vkusu.

Nové festivalové zóny

Novou zónou festivalu Lovely Experience nebude len budova Divadla Jána Palárika.  Organizačný tím avizuje hneď niekoľko ďalších priestorov. Pribudne viacero festivalových zón, ktoré návštevníkom ponúknu rozmanité audio-vizuálne inštalácie na rôznych miestach v uliciach historického centra Trnavy. Priaznivci festivalu si tak budú môcť vychutnať umelecké performens zamerané na využitie hry svetla a hudby od niekoľkých interpretov súčasného moderného umenia.

Aktuálne informácie o Lovely Experience

Lovely Experience komunikuje s fanúšikmi na svojich oficiálnych sociálnych sieťach, kde ponúka najnovšie informácie o festivale https://www.facebook.com/lovely.experience

Oficiálna web stránka festivalu: www.lovelyexperience.sk

Organizátor uvoľnil obmedzené množstvo EarlyBird vstupeniek na Multimediálny Festival Lovely Experience 2018 vrátane slúchadiel na silent festivaltu:  http://bit.ly/vstupenky_lovely_experience_festival

Čítajte tiež:

Stredoveká sága Kena Folletta pokračuje

Rozhovor s bývalou spoločníčkou. Je načase prestať idealizovať sexuálny priemysel