TOP 10 zaujímavostí o videklipe skladby Naughty Boy a „čkajúceho“ La La La

0
4151

Skladba La La La britského hudobníka vystupujúceho pod menom Naughty Boy, je jedným z hitov tohto leta. Skladba je charakteristická najmä falošným spevom chlapca, ktorý sa opakuje a pripomína čkanie. Aj preto si našla svojich odporcov, ale aj nadšencov. Skladba a jej videoklip, hoci sa to nezdá, má niekoľko tajomstiev a zaujímavých zaujímavostí. Spomenieme si zopár z nich, nech sa páči.

    1. Videoklip sa nakrúcal v Bolívii. Spojili sa tak britskí producenti a v spolupráci s ďalšími partnermi v Bolívii sa podarilo vytvoriť klip, ktorý azda ako jediný videoklip tohto roka prináša z Južnej Ameriky niečo iné než sporo odeté opálené krásky obklopujúce machrov ťažkého kalibru.
    2. Nakrúcalo sa v mestách La Paz, El Prado, Potosi a Salar. Vo videu je možné postrehnúť zopár bolívijských krás a tak videoklip zároveň propaguje krajinu, o ktorej svet vlastne nič veľmi nevie. Zaujímavosťou je, že sa nakrúcalo aj na jednej z najkrajších púští sveta, na mieste známom ako Salar de Uyuni. Posledné scény v deji videoklipu sa nakrúcali v banskom mestečku Salar neďaleko spomínanej púšte.
    3. Malý chlapec na videu sa volá Franco Miranda a pochádza z talentovanej rodiny, v ktorej azda všetci robia niečo s kultúrou, alebo herectvom.
    4. Stará legenda v novom šate. Základný príbeh je založený na legende o malom chlapcovi, pochádzajúcej zo začiatku 20. storočia, ktorý bol hluchý. Utiekol z domu po ťažkej nenávistnej situácií a hádkach v rodine, našiel túlavého psa a stali sa priateľmi. Pomáhal ľuďom, po čase zistil, že má zvláštnu schopnosť chápať ľudské problémy, ktoré následne vyriešil silným krikom. Raz zachránil muža, ktorého dedinčania ukameňovali práve krikom a vrátil do jeho srdca život. Práve toto je vysvetlenie scény, v ktorej chlapec kupuje nové srdce pre jednu z postáv, ktoré sa k nemu pripojili. Neskôr chlapec stretol ďalšieho muža. Bol znetvorený a tak ľudia od neho odvracali zrak. Hlásil o sebe, že je prorokom, no preklial ho démon El Tio. Chlapec aj s dvoma mužmi sa neskôr mali vydať za týmto démonom, aby ho spoločne porazili. Nachádzať sa mal v starej bani v púšti za mŕtvym mestom jeho dávnych uctievačov. Práve o tom je aj videoklip, ktorý zostáva nevyrozprávaný. Keď chlapec príde aj s mužmi až k démonovi, muži zo strachu utečú, no chlapec ho svojim krikom porazí. Videoklip končí ešte pred týmto víťazstvom.
    5. Čarodejník z krajiny Oz v juhoamerickej verzii. Videoklip bol síce inšpirovaný starým bolivijským príbehom, no nádych a podobu doladili inšpiráciou zo známeho filmu Čarodejník z krajiny Oz. Minimálne dvoma postavami (plechový a slamený)
    6. Pes plemena chau-chau, ktorý sa vo videoklipe objavil, bol nájdený náhodou pri prechádzke ulicami jedného z miest ešte pred nakrúcaním. Tvorcovia videoklipu sa s majiteľom skontaktovali pred nakrúcaním a na pár dní si ho požičali.La la la Bolivia pes skladba
    7. Skladba sa dokonca prehrávala v samotnom bolívijskom parlamente. Zrejme hlavne preto, že ako jediný v zahraničí úspešný videoklip pochádza práve z ich krajiny a tak trochu ju propaguje.
    8. Populárna je aj medzi mladými Bolívijčanmi. Odteraz ak chce niekto niekoho poslať do čerta, alebo mu len naznačiť, že ho má na háku a má „zavrieť hubu“ zapchá si uši a spieva si la – la – la. Pred skladbou to videné nebolo.
    9. V skladbe počuť vokály Sama Smitha, ktorý sa na nej podieľal a je aj uvedený ako spoluautor.
    10. Trochu falošný podmaz? Nevadí. Ide o jednu z mála hitoviek a tento rok jediná, ktorá sa napriek falošným nezladeným tónom chlapcovho spevu dostala na 1# TOP CHART britského rebríčka (mimo jeden vraj dokonalý hit od Adele). Medzi hudobníkmi nájdeme polovicu takých, ktorým falošné tóny režú uši a naopak polovicu tých, čo ich skladba osloví. V mojom prípade si ma získala až po pozretí videoklipu. Človek vtedy pochopí, že jeho príbeh má niečo symbolizovať.