Talentmánia: priebeh talentovej šou 28. 11. 2010

0
1595

Talentmánia dňa 28. 11. 2010 v nedeľu večer opäť pokračuje v živých prenosoch. Kým na JOJke za jeden deň dokázali od rána možno až sto krát podotknúť, že len oni sú jediná originálna talentová šou, na Markíze bol v otázkach originality a dokazovania, kto je pravý či nie, pokoj. Akoby všetky pokusy zviditeľňovať talenty netýkajúce sa licencie Fremantle [držia formáty ako Británia hľadá talent, Superstar, ČS má talent] už boli neoriginálne, nepravé a nikto nemá právo sa venovať talentom. Fajn, JOJ kúpila možno nejakú licenciu za nehorázne peniaze, s vystúpenou hruďou a nosom do hora môže hlásať, že oni sú originál. A možno práve preto vyhlásenie, kde samotný Jan Kraus hovorí, že len oni sú originál talentová šou , bude dnešným náhľadom náhľad tej „neoriginálnej“ falošnej talentovej šou na Markíze. Narozdiel od JOJ, Markíza dnes neodvysiela posledné finále. Začína večer s Talentmániou:

1. duel: Vanesa Kokyová vs. Jan Drzewiecki
Slovenka Vanesa Kokyová ako prvá súťažiaca večera, predstavila rómsku pesničku v sprievode gitary v pomalom tempe, ktorú asi v strede na chvíľu doplnila kapela s basou a k záveru opäť v pôvodnom tempe. Po vystúpení 11 ročnej rómskej speváčky sa dočkala dobrého hodnotenia a Palo Habera riešil charakteristický spev.

Nasledoval Slovák Jan Drzewiecki, bývalý mestský policajt a súčasný fyzioterapeut, ktorý zaspieval pesničku Dust in the Wind, nádhernú skladbu. Jeho ženský spev vyznel trochu neisto, na originál sa podobal len z mála. Skladba ale nepatrí medzi známe skaldby a preto ju mnohí možno vnímali aj ľudia v publiku inak. Pri zavretých očiach však bolo možné hravo si domyslieť naozaj na pódiu ženu. Mierne si skladbu pozmenil, naživo ale tento spev vyznieva inak ako v televízii. Porotcovia mu tiež potvrdili názor, že ten spev nebol až tak stopercentný, ale nebolo to najhoršie.

Ešte pred reklamou sa na pódium postavili obaja súťažiaci a Leoš spomenul, že by rád objasnil jeden problém, ktorý si vraj nejaký zrejme denník (môžeme hádať ktorý) zobral ako vážnu bitku Sajfu a Michala Suchánka. Tí sa stretli aj tu a akože sa znova pohádali a pobili. Leoš pri sledovaní bitky s úsmevom potom odštartoval reklamu. Počas reklamy stihol T-mobile odvysielať dve nenávidené Dede reklamy a Orange jednu vianočku. Zaujímavé je že pred začiatkom a na konci reklamy sa objavuje reklama ZAPA porotcov Talentmánie, aj keď už posledné A (Alena Šeredová) tam chýba. Po reklame sa dozvedáme výsledky. Postupuje Vanesa Kokyková. Čo ale Markíza pestrelila a v zlom prekvapila, asi po 5 minútach je tu opäť reklama a sto partnerov, ktorí prinášajú Talentmániu. To má byť čo? Už sme rovnako ako v televízii Doma kde 3 minúty pred koncom seriálu dajú 15 minútovú reklamu. Po reklame opäť množstvo partnerov

2. duel: Petr Špatina (+ Antonín Vyliš) vs Tanečná skupina Rytmus
Češi Peter a Anton sú talentovaní hráči na poháre s vodou a s gitarou. Účinkujú aj v nemeckej talentovej šou. Jeden z nich by si rád dokonca kúpil vlastný les, aby v ňom mohol chodiť nahý. Zaujímavá myšlienka. Petr na pohároch s vodou zahral známu skladbu z Troch orieškov pre popolušku. A bolo to niečo naozaj nádherné. Skladba pomaly prešla do skladby „I will survive“ s tak trochu latino nádychom a opäť sa vrátila do Popoluškoviny. V publiku chceli ľudia do hranej skladby tlieskať, ale tých pár nadšencov nevedelo do akého rytmu vôbec, a preto to vzdali. Hodnotenie mali veľmi dobré, chvíľku sa bavili aj po nemecky, keďže vystupujú aj v nemeckej šou. Vyjadrovanie Petra bolo trochu afektované, a Suchánek sa trochu dotkol Ivety Bartošovej, keď zasrandoval na margo plných pohárov u Ivety doma.

Česká tanečná skupina Rytmus je tanečný zbor viacerých dievčat. Tento večer zatiaľ prvá skupina. Hudobný sprievod tvorila soundtracková hudba, dievčatá vo fialových okrídlených oblekoch predviedli rôznu choreografiu. Príbeh choreografie je neidentifikovateľný. Niektoré kroky im nesedeli navzájom. Kapela skončila v rovnakej polohe, ako začínala, v podobe chobotnice. Po ich vystúpení prišlo vyhodnotenie, v ktorom vyhrali Petr a Tonda. Bez reklamy pokračuje šou k tretiemu duelu

3. duel: Duo Ogor vs

Manželský pár Češky a Poliaka majú aj niekoľko mesačné bábätko, venujú sa pomalej gymnastike a žijú v Zlíne. Za sprievodu dobre vybratej skladby soundtracku z filmu Armageddon predviedli pomalú gymnastiku držania sa na jednej ruke, vzájomných dotykov, rovnováh tiel a silu rúk. Vystúpenie bolo naozaj dobré a po ňom a zhodnotení nasledovala reklama. Prebiehala diskusia ohľadom mena gymnastky Milany, pričom sa Suchánek snažil byť vtipný a poznamenal podobnosť s menom Habera. Reklama prišla až po hodnotení.
Po nej nasledovalo vystúpenie írskych tancov českej skupiny Rinceoiri. Vystäúenie asi každý čakal s charakteristickými zvukmi dupotu a krokov, no tentoraz bez dupotu s jemným našlapovaním ale stále po írsky v úvode len dievčatá. Onedlho ich doplnil mládenec, ktorý priniesol ten správny nádych tohto tanca do vystúpenia. Po chvíľke už celkom traja chlapci dupotali na pódiu a nahradili dievčence. Záver skladby bol pekný, pretože dupot a topánky sa ozývali od všetkých tanečníkov a tanečníc. Pri hodnotení sa vymenil Richard Genzer s Leošom a Leoš si vyskúšal Michala Suchánka poliať vodou, čo mu Suchánek opätoval bitkou. Nezabudol Leošovi pripomenúť Sajfu. Po reklame malo prísť k vyhláseniu víťaza. Leoš povedal „dvaja ľudia“ a publikom bolo na vážkach, či ide o nejakú matematiku, alebo je naozaj víťazom Duo Ogor. Je to Duo Ogor.

4. duel: Dominik „Smrtka“ Thurza vs. Rapiďáci
Dominik smrtka opäť neukázal svoju tvár ale pripravil super šou so smrtkou. Využil tanec, pohyb úst smrtky a dlhovlasá smrtka sa na Dominikovi naozaj dobre držala aj v tých najviac krkolomných situáciách. Ťažko popísať, čo smrtka vyvádzala, ale publikum jej venovalo najväčší potlesk. Kameramani mali čo robiť aby mali smrtku v zábere.
Rapiďáci, trojica chalanov Slovákov predviedli karate šou. Zaujímavá šou pokračovala zápasením s Leošom. Z tohto duelu ale postúpila nakoniec naozaj smrtka.

Absolútnym víťazom bolo Duo Ogor. Z víťazov vypadla Vanesa Kokyová. Nakoniec zostali pohárový hráč a smrtka. Z nich mala porota vybrať toho, čo postúpi ďalej. Troška zvolil hudobníkov. Po ňom nasledovala reklama a len čo sa šou opäť rozbehla, nasledovali ďalšie verdikty. Zvyšok poroty zahlasovalo tak, aby bol výsledok nerozhodný. Nakoniec rozhodli počty SMS a ďalej postúpili hudobníci, zo šou odchádza smrtka. Po šou nasledoval na Markíze úžasný Oscarmi ovenčený film Táto krajina nie je pre starých s Tomom Lee Jonesom. Naozaj odporúčam. Ukážka…