Stavebnica LEGO sa spojila so Simpsonovcami a vzniká celý dom

0
6165

Simpsonovci, najúspešnejší animovaný seriál na svete (pravý najúspešnejší), sa dočkal podoby počítačovej hry, aj mobilnej, postavičky nájdeme na tričkách, hrnčekoch, ponožkách, v plyšových podobách, ale aby boli stavebnicou, to tu ešte nebolo. Najznámejší výrobca stavebníc LEGO sa spojil so slávnou žltou rodinkou, aby sa mohli fanúšikovia oboch produktov, ktorých je určite veľa, tešiť z oboch vecí naraz.

Simpsons LEGO
Autor: LEGO Group

Partnerstvo LEGA so spoločenosťou Twentieth Century Fox je ďalším partnerstvom z prostredia filmovej či seriálovej zábavy. Už roky sa darí sérií STAR WARS, alebo filmovým spojenectvám s Lord of the Ring, Hobbit, Turtles, Lone Ranger či Spongie Bob. V novej LEGO edícií tak vyjde celá rodinka Simpsonovcov a aby im nebolo smutno, majú zatiaľ prvého mimorodinného spoločníka, Homerom nie príliš milovaného suseda, Neda Flandersa. Od mája bude v predaji aj séria ďalších 16 postavičiek. Partnerstvo vzniklo pri príležitosti 25 výročia vzniku Simpsonovcov.

LEGO Simpsons postavičky obrázok

Čo bude obsahom?
Vyjsť má celý dom, ktorý sa bude dať otvárať v polovici. Stavebnica tak prinesie množstvo kociek a nepochybne aj poriadnu cenu. Na šťastie budú aj menšie vydania s nie celým domom, čiže to nie je až tak stratené. Dom rodinky Simpsonovcov bude obsahovať množstvo dielikov, ktoré síce nevytvoria identický dom ako v seriáli, no bude plniť účel a zábavnú úlohu dosatočne. Najslávnejšie miesto a to gauč s televízorom a obrázkom lode chýbajú, respektíve sú umiestnené niekde celkom inde. Zábavné je aj to, že Bart na prvý pohľad nemá izbu a pri počítaní si až neskôr všimnete, že Maggie má izbu spoločnú s rodičmi a Bartovi zostáva malinká izbička oproti schodom, čiže nakoniec má každý kde spať. (obrázok sa dá zväčšiť)

LEGO Simpsonovci, obrázok domu a postáv

Obsahuje aj garáž či auto, kde si všimnite zaujímavosť – geografické určenie Philadelphia, čo záhadné umiestnenie Springfieldu akoby konkretizovalo. Nadšenci pre seriál sú určite prekvapení a tešia sa, ako sa na stavebnicu budú pozerať možno dlho len cez výklad. Žiaľ, musíme priznať, že napriek úspešnosti je stále cenovo neprístupná viac ako polovici slovenských detí. Predpoklad ceny domčeka sa pohybuje od 200 do 300 USD.

Ako vznikali postavičky
Ako prebiehal vývoj jednotlivých postavičiek si môžete pozrieť na videu, v ktorom autori tejto myšlienky a autori postavičiek predstavujú postup a vývoj v skratke. Taktiež divákom predstavia otvárací domček, ktorý sa otvára na spôsob bábikovských domčekov. Hračka sa tak stáva ideálnou pre fanúšika filmu chlapca, či dievča. Pri LEGO stavebniciach ide o hračky takmer pre všetky generácie.

zdroj: lego.com, foto: LEGO