Starovekí Egypťania a juhoamerickí Indiáni poznali lietadlá a stroje

1
2814

Nech znie titulok tohto článku akokoľvek divne, je to tak. Nikto nevie ako je to možné, ani kto je vlastne autorom týchto dôkazov, no predsa existujú. V dobe, kedy nemohol mať nikto ani len poňatia o elektrine a o lietaní, mali dávne kultúry informácie o tom, ako budú vyzerať lietajúce stroje, ba aj moderné plavidlá. Ako je to vlastne možné? Otázke sa venovalo niekoľko médií, vedcov, a pre verejnosť najviditeľnejšie aj televízia History Channel v jednom zo svojich dokumentov.

Indiáni a ich lietadlá
V Južnej Amerike sa podarilo objaviť zlaté prívesky, ktoré len zdanlivo pripomínali hmyz a skôr sa ponášali na naše súčasné lietadlá, alebo vo všeobecnosti ich stavbu tela. S odborníkom na aerodynamiku tiež vytvorili model lietadla, ktorý by podľa starého indiánskeho vzoru bol schopný letu. Sošky sa pritom nemohli podobať na hmyz a ani nemalo byť o spodobnenie ničoho živého. Pozornému oku totiž neunikol fakt, že všetko živé na svete má krídla z hora a jediné, čo lieta s krídlami zospodu sú súčasné lietadlá a vesmírne raketoplány. Ako to vôbec mohli vedieť? Nezabudli totiž ani na zadné krídla, pre vyrovnávanie letu. Na oboch nájdených zlatých predmetoch nechýbali prvky indiánskej dekorácie a tak možno nebolo nálezcom hneď jasné, čo našli.

Vrtuľníky, bombardéry a ponorky v egyptských hieroglyfoch
Veľké prekvapenie čakalo objaviteľov hieroglyfického nápisu v jednom chráme nad vchodom. Zobrazené na nich boli totiž stroje súčasnosti, pri sebe na jednom mieste a stroje z rovnakej éry. Nie je tam katapult zo stredoveku, alebo vlak z počiatku priemyselnej doby, ale stroje zo súčasnosti. Rôzne výskumy sa snažili zistiť, či nejde o klam, no podobnosť tomu nenasvedčuje. Vek rytiny je pritom dokázaný ako niekoľko tisíc rokov starý.

Titulok článku hovorí o tom, že tieto národy súčasné stroje poznali. Minimálne poznali ich tvar. Indiánske modely podobné na lietadlá mali všetko dôležité pre let, vrátane aerodynamiky a umiestnenia všetkých krídel. Egyptské hieroglyfy zas nemali len jeden objekt v hŕbe ostatných, ale všetky objekty v blízkosti seba, ako keď ide o skupinku podobných symbolov a tu už náhoda stráca tak trochu zmysel slova. Žiaľ, nikto nepozná vysvetlenie a tak sa celá vec posúva do kategórie Záhady.

Comments are closed.