Sharknado – tornádo, z ktorého pršia žraloci, útočí na Los Angeles

0
2243

sharknadoAmerická kinematografia je bohatšia opäť o ďalší skvost. V hlavnej úlohe sa nám predstaví takmer zabudnutá kamarátka Lindsay Lohan menom Tara Reid, známa ako Victoria z Prci Prci Prcičky, alebo Ian Ziering známy ako Steve zo slávneho Beverly Hills 90210. Podstatou filmového príbehu je útok žralokov zo vzduchu, ktorých tam dostane silné tornádo nad oceánom. Vďaka sile mohutného veterného víru sa žraloky dostanú do vzduchu. Autori sa zrejme inšpirovali reálnymi príbehmi z neba padajúcich rýb a žiab. Počítať s obrovskými žralokmi je však niečo, čo sme určite nečakali. V kinách už onedlho.

Názor?
Myslím si, že žralok, ktorý by sa ocitol mimo vodu vo vzduchu by mal celkom iné starosti a celkom iné myšlienky na rozume, ako neustálu krvilačnosť po ľudskom mäse, nasmerovanie sa počas letu priamo hlavou na svoju obeť. Aj žralok tupý by totiž pochopil, že po náraze možno stihne zahryznúť, ale rozfláknutý na ceste asi ťažko človeka požuje.

Brutálna blbosť, o ktorej zrejme ešte budeme počuť sa zrejme zámerne snaží upútať šialeným scenárom. Už keď ho čítali herci uvedený vo filme, museli počítať, že pôjde o neobyčajný film s v skutku originálnym príbehom.

Na CNN malý rozbor
Televízia CNN s amierne zabáva na doterajších filmoch o žralokoch. Kým niektoré mali príšerné efekty a hnusné spracovanie, Sharknado má síce strašnú myšlienku, no nakoniec môže ešte prekvapiť.