Premiéra: Papagáj Blu vo filme RIO 3D od tvorcov Doby ľadovej

0
1400

Od tvorcov trilógie Doby ľadovej zo štúdia Blue Sky nemohlo niečo ďalšie vzniknúť bez toho, aby to nebolo úspešné. Ich posledný počin je originálny a predsa má niečo spoločné s Dobou ľadovou, mimo spomínaného rovnakého autora. Ani tu nechýba zmysel, parádny príbeh a sranda pre celú rodinu. Rio je príbehom papagája menom Blu, ktorého sa ujme Linda. Tá ho zachráni z rúk pašerákov a ako rozmazlený papagáj žijúci voľne v jednej domácnosti sa naučí všetko, okrem lietania. Práve to ho aj bude trápiť najviac, že sa stále nenaučil roztvoriť krídla a vzniesť sa k oblohe. Žije v presvedčení, že je jediný svojho druhu, no len čo zistí, že existuje ešte jedna papagájica, vydá sa za ňou až do Brazílie.
V Riu sa máte na čo tešiť a pobavia sa aj rodičia, nechýba akcia a aj „blbci“ na spôsob vačice a veveričky z Doby ľadovej. V kinách aj v 3D verzii práve v týchto dňoch.

Réžia: Carlos Saldanha
Hlasy v originálnej verzii: Jesse Eisenberg, Anne Hathaway (Diabol oblieka pradu, Alica v krajine zázrakov, Denník priceznej), Jamie Foxx, will.i.am, Tracy Morgan, George Lopez, Jane Lynch, Wanda Sykes, Leslie Mann, Jermanine Clement, Rodrigo Santoro