Prečítajte deťom z krásnej knižky Vílie rozprávky

0
3749

urasna_kniha_pre_deti_vilie_rozpravky1

Medzi veľmi pekné a moderné rozprávkové knižky patria aj Vílie rozprávky na dobrú noc. Kniha obsahuje množstvo inšpiratívnych a očarujúcich príbehov, ktoré prinášajú radosť, útechu a poučenie. Samotné rozprávky sú písané v štýle meditácie a vizualizácie, čo pomáha deťom rozvíjať predstavivosť, ale aj oveľa rýchlejšie zaspať. Každú rozprávku doplňujú posolstvá, ktoré priblížia deťom problematiku, ale aj samotný význam rozprávky.

Na začiatku knihy si môžete prečítať niečo o vílach a ich svetovom význame. Zároveň sa v úvode dozviete aj to, prečo sú tieto rozprávky vhodné pre deti, prečo by sme ich mali deťom čítať a ako im môžu pomôcť.

Osobné hodnotenie

Samotné príbehy sú naozaj veľmi pekné a jedinečné.

Veľmi sa mi páči, že sa v knihe vyskytujú aj dialógy, ktoré majú deti tak veľmi radi. Práve to je dôvod, prečo by samotný rodič mal zmeniť tón hlasu, čo deti tak veľmi poteší. Takéto rozprávky sú určite oveľa lepšie ako pozeranie do televízora, a zároveň sú niečím odlišné a výnimočné. Väčšie deti dialógy taktiež potešia a určite sa k čítaniu a napodobňovaniu postáv pridajú aj oni.

vilie_rozpravky

Kniha je veľmi príjemnou a pozitívnou zmenou medzi dnešnými rozprávkovými knihami na dobrú noc. Každá rozprávka končí, ako to už býva zvykom, šťastným koncom.

Kniha má nádherné ilustrácie, ktoré oslovia najmä deti. Napriek tomu, že sa na každej stránke nenachádza obrázok, aj písaný text je dozdobený rôznymi menšími obrázkami, ktoré korešpondujú s danou rozprávkou.

Myslím si, že si tieto rozprávky deti naozaj obľúbia.