Podľa debilného a urážlivého článku na extra.cz je Slovensko divná zem a…

0
2277

EXTRA a debilný článokČeský portál extra.cz na čele s redaktorom Pavlom Novotným, prestrelil. Na adresu Slovákov, nie iba hokejistov, ale celého národa, pripravil článok hnusný, maximálne urážajúci od východného Slovenska po Bratislavu azda všetko, čo v našej malej krajine máme. Ponižovanie našej krajiny strieda vychvaľovanie našich dievčat. Zaráža neustále porovnávanie Čechov a Slovákov a vyzdvihovanie Čechov ako tých, čo prehru neriešia a sú menej vášniví. Autor článku začal útok voči nám oveľa skôr, než sa zápas vôbec odohral a hoci neustále v článku tvrdí, že to my sme tí horší, nakoniec aj hlupák v článku vidí, že on, ako Čech, útočí tou najdebilnejšou zbraňou, bez väčšej logiky, so zámerne popletenými informáciami a práve tým, čo za sprostosti v článku popísal možno tak jedine národ svoj vlastný. Nezmyselný útok voči Slovensku, ktoré ani netušilo, že nejaké extra.cz existuje (zato sme vedeli, že Pavel Novotný existuje, pretože Pavlov Novotných je v Čechách niekoľko tisíc a so Sobotkom a Novákom tvoria najvyššie počty českého obyvateľstva. Pokojne môže ísť o vymysleného autora) môžeme považovať aj za odvážny marketing.

Nepochybne šlo o návštevnosť
Jedna vec je pokus o srandu a pokus zdvihnúť návštevnosť priživením sa á la „hyena“ na blížiacom sa hokejovom zápase. Celkom iná vec je obsah namierený voči nám. V inom článku si k menu uvádza dodatok, že je hokejový expert. To aj napriek tomu, že píše spôsobom ako keď recenzent hier neprizná, že nemá počítač, ale sleduje videá na Youtube. Z článku je potom cítiť, že nemá ani poňatia, ako to naozaj funguje. Doslova debilný článok plný urážok voči Slovensku, v ktorom autor spísal niekoľko podľa neho zaujímavých informácií, sa v minimálne v siedmych bodoch pokúsil uraziť Slovensko spolu s pokusom o humor. Čo si od toho sľuboval a čo ho vôbec viedlo zhovadiť sa na plnej čiare nie iba pred Slovákmi, ale aj pred Čechmi, vie asi len on sám. Možno si pri písaní tých riadkov spomenul na komplexy z detstva, možno mu nejaký Slovák zobral lízanku, nový spolužiak zo Slovenska pichol kružidlo do chrbta, či mu nejaký Slovák predal nejaký šunt. Šlo o útok, ktorý sme čakali ako minule skôr od Blesku a teraz prichádza z celkom iného miesta. Pokus vyšiel, pretože nepochybne šlo o rozvírenie vášní a zdvihnutie zdieľania ich článku. Zdieľanie pritom podporili aj platenou reklamou cielenou na tento článok cez Facebook. Svedčí o tom aj kampaňový kód v príspevku na Facebooku, ktorý ľudia zdieľali.

Ako to nerobiť:
Pozrite si krásnu ukážku toho, ako môže dnes fungovať zvyšovanie návštevnosti – písanie debilných článkov s dementným obsahom, nelogickým urážaním a so zámerom popisovanú vec zhovadiť a to všetko namierené proti jednému národu. Je záruka, že sa toho chytí minimálne dotknutý národ a vy máte návštevnosť. Hoci to skôr považujeme za návod k tomu „Ako to nerobiť“, budúcnosť na webe prináša žiaľ už aj takéto finty.

www.extra.cz/10-veci-ktere-nevite-o-slovensku-divna-zeme-co-ji-sfoukneme-v-hokeji-jako-svicku

Český portál svojim amaterizmom vydávaným za profesionalitu prekvapuje pomerne často, no tentoraz naozaj prestrelil. My sme amatéri a za profesionálov sa u nás ani nevydávame. Jeho ospravedlnenie v ďalšom článku bolo celkom zbytočné. Urážlivý článok je stále online. Obsahuje také urážky, ktoré v rámci srandy nemôže použiť asi nikto zdravý a skutočný. Keďže ani netušíme, čo mal vlastne znamenať, vítame vaše názory. Ako ste ho pochopili vy?

zdroj foto: link v článku, považovateľný za ukážku kvality tvorby portálu

Český magazín ČiliChilli bol možno inšpiráciou
Pavel Novotný si možno prečítal zábavný článok na českom magazíne ČiliChilli, v ktorom sme sa mohli dočítať o 20 veciach, ktoré sú lepšie u nás, než v Čechách. Pochopili sme, že článok bol písaný zámerne zábavnou formou a vyzdvihoval výnimočne niekoľko predností našej krajiny. Pán Novotný bol zrejme čitateľom tohto konkrétneho zoznamu a rozhodol sa dotknutý a ponížený napísať svoj zoznam a zaujať. Azda však nenašiel 20 a tak zoznam skrátil na 10. Kým o prvom článku o prednostiach Slovenska sme u nás nepísali,  iné slovenské médiá sa mu venovali. Pán Novotný videl príležitosť, že by sa mohlo písať aj o ňom a tak tvoril, zliepal, vymýšľal a dramatizoval. Splnilo sa mu to. Píšeme aspoň minimálne my. Skôr však najmä preto, aby sme upozornili na úroveň tohto portálu. Ak má niekto záujem práve o túto úroveň, nech sa páči.

Aktualizácia 19. februára 12:00
Nezmyselný a agresívny útok zo strany extra.cz pokračuje. Dnes o 10:00 na týchto stránkach vyšiel článok, ktorý v útoku voči Slovensku pokračuje. Práve tento portál rozpútal podivný boj a kým Slováci ani len netušili, že tento portál existuje, dnes to vie azda celý národ najmä vďaka sociálnym sieťam. Stále nám zostáva záhadou, čo tým sledujú. Isté je jedno, rastie im návštevnosť závratným tempom. Aj zlá reklama je reklama.

http://www.extra.cz/sileni-slovaci-hrozi-zalobami-sousede-predem-neunesli-vcerejsi-jasnou-prohru-extra-cz-je-nejctenejsim-slovenskym-webem-dekujeme-bratia