Originálny inzerát predáva čistokrvné perzské mačiatko. Ale naozaj?

0
2048

Originálny inzerát sa objavil na inzertnom portáli Bazoš.sk, ktorý predáva údajne čistokrvné perzské mačiatko. Pri letmom čítaní nemusí byť každému hneď jasné, či mal inzerát aj nejakú hlbšiu myšlienku a či len zadávateľ nepoplietol fotografie. Oproti mnohým ju však naozaj mal, pretože sa tak trochu vysmieva z bežného fungovania inzerentov na internetových predajných portáloch.

Čistokrvné perzské mačiatko

Text inzerátu: Predám zaručene čistokrvné perzské mačiatko vo veľmi zaujímavom sfarbení. Cena symbolická – len 300 eur. Tá s ofinkou je mama… mačiatko sa podobá na otca. Ak nechcete, aby bolo očkované – nemusí byť.
P.S. Ak nevidíte perzské mačiatko, nevadí, ani ja v mnohých inzerátoch o zaručene čistokrvnom plemene nevidím dané plemeno, tak čo? Silne verím, že tento inzerát admin nezmaže. Snáď sa niektorým oči otvoria.

Jeho zadávateľka zrejme reaguje na neutíchajúci chaos a špinu v inzercii, kde mnohí inzerenti ponúkajú ako na bežiacom páse údajne čistokrvné šteniatka a mačiatka. V inzerátoch tiež často krát môžeme naraziť na množiteľov, ktorí pod rôznymi účtami predávajú vo veľkom hlavne nepochopiteľne najžiadanejšie plemená malého vzrastu a šialených čiváv. Skupovatelia šteniatok a ich množitelia si vytvorili slušný biznis s vývozom drobných zvierat do západnej Európy, mnohí však fungujú aj na slovenskom trhu a predávajú údajne čistokrvné zvieratká, pritom už na prvý pohľad badať prvky celkom diametrálne odlišných plemien. Najzaujímavejšie prípady sú tie, kde predajca tvrdí, že predávané šteniatko je naozaj konkrétne plemeno, no keď vyrastie, prekvapí vzhľadom niečoho iného, než to malo pôvodne byť.