Obeť bulvárnej štvanice Iveta Bartošová spáchala samovraždu skokom pod vlak

0
2330

Iveta BartošováIveta Bartošová spáchala samovraždu. Informáciu prinášajú všetky médiá rôzneho zamerania. Známa česká speváčka, ktorá v posledných rokoch trpela veľkými nie iba psychologickými problémami, dnes spáchala samovraždu. O život prišla pod koľajami vlaku, pod ktorý skočila plánovane v mestskej časti Prahy Uhříněvsi, neďaleko jej domu. Jedným z dôvodov pretrvávania jej problémov bol zvýšený záujem médií o jej osobu potom, čo sa prejavili najväčšie zlomy v jej živote. Prišla o syna, o zaujímavé zákazky, podľahla závislostiam, navštívila liečebňu a stala sa stredobodom a zlatou baňou pre bulvár. Ten totiž hltal a prahol za všetkým, čo sa akokoľvek mohlo týkať speváčky. Najmä v domovskej krajine speváčky, v Českej republike, bulvár spôsobil, že aj verejnosť akosi mala záujem čítať o excesoch, zlyhaniach a vôbec až neuveriteľnom osude speváčky, ktorá najmä v posledných desiatich rokoch prekonala viacero vážnych zranení, chorôb, no so životom skoncovala definitívne až sama. Doma zanechala obraz, ktorý pred samovraždou s venovaním mala zanechať súčasnému manželovi Josefovi Rychtářovi spolu s listom na rozlúčku.

Obeť bulvárnej štvanice
Pri miere a tvrdosti bulvárneho obsahu, ktorý sa týkal Ivety Bartošovej je prekvapením, že sa nešťastie nestalo skôr. Spôsob a prístup niektorých médií voči nej a verva s akou sa púšťali do každého plátku proti speváčke bol miestami obzvlášť tvrdý. Záujem bulváru a skresľovanie, či ponižovanie jej osoby, zarábalo a zrejme ešte bude nejaký čas zarábať nemalý balík práve tým, čo samotnú Ivetu dohnali až ku koľajám. Aj takto môže vyzerať záver príbehu, ktorý tvorili bulvárni novinári neznalí ani minima z ľudskej psychológie, slušnosti a ľudskosti. Pocity úzkosti a bezradnosti museli prevládať nad pocitmi radosť. Situácia dospela do štádia, kedy aj keby speváčka zranená spadla na zem, verejnosť by najskôr situáciu poriadne nafotila a nakrútila na mobil. Ak sa aj cítila sama, bol okolo nej dostatočný ruch fotoaparátov čakajúcich na každý prešľap. Aj dnes, krátko po jej smrti sa na nemenovanom bulvárnom mieste nachádza v texte popisujúcom túto tragédiu nenápadná upútavka na pozretie videa, ako odvážajú jej mŕtve telo. Ak bulvár doteraz nezarábal na Ivete Bartošovej, tak dnes začne. Konkrétne plátky dokonca s takou chuťou popisujú podrobnosti na mieste tragédie, že písaný text nedáva pre brutálne chyby v gramatike ani zmysel.

Iveta Bartošová sa narodila 8. apríla 1966 v Čeladné. Na hudobnej scéne prerazila vďaka hudobnej šou v roku 1983 a nejaký čas tvorila pár so spevákom Petrom Sépešim. Nahrala niekoľko albumov, zahrala si v pár filmoch a v niekoľkých muzikáloch aj priamo spievala. Iveta Bartošová bola jednou z najponižovanejších celebrít v českých médiách po Chuckovi Norrisovi. Môžeme ju považovať za prvú oficiálnu obeť českého bulváru.

zdroj foto a diskografia na iTunes