Noc múzeí a galérií sprístupní v sobotnú noc aj Bojnický zámok

0
2227

Sobota 16. mája sa bude niesť vo viacerých slovenských múzeách v duchu netradičných prehliadok. Oveľa viac sa budeme môcť stretnúť s priestormi osvetlenými dobovými svetlami plameňmi sviečok a historických lustrov. Objavovať komnaty a príbehy hodnotných múzeií Slovenska môžete aj v rámci prehliadok Bojnického zámku. Brány zámku zostanú otvorené pre verejnosť aj po otváracích hodinách múzea. Noc múzeí a galérií môžete zažiť v Slovenskom národnom múzeu Múzeu Bojnice v jeho expozícii už o pár dní.

Bojnice Noc múzeí a galérií

Program Noci múzeí otvorí o 20:00 nočná prehliadka zámku s výkladom o histórii objektu, s lektorom v dobovom kostýme a občas iba pri svetle sviečky. Nebudú chýbať aj zámocké povesti a legendy, strašidlá a spoločný prípitok v Zlatej sále. V čase od 20:00 do 22:00 si návštevníci budú môcť prezrieť dych berúcu Expozíciu mučiacich nástrojov. Výstava prezentuje viac ako 200 exponátov, ktoré budú návštevníkom tentokrát prezentované aj po zotmení.

Noc múzeí a galérií sa každoročne koná pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí. Dvere múzeí a galérií ostávajú pre návštevníkov už tradične otvorené aj v neskorých večerných či nočných hodinách. Počas predĺženého víkendu od 15. mája do 17. mája ovládnu Bojnický zámok už po tretíkrát aj Mŕtve nevesty v rámci rovnomenného príbehu Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel. Strašidelné podujatie videlo doposiaľ viac ako 16 500 návštevníkov.

Podrobnejšie informácie: www.bojnicecastle.sk / www.snm.sk / www.nocmuzei.sk