Nezabudnuté remeslá v Banskej Štiavnici 1. augusta oživia kvety

0
1523

Nielen viac ako stovka remeselníkov a skvelé folklórne vystúpenia oživia už v sobotu 1. augusta po pätnástykrát Námestie sv. Trojice v Banskej Štiavnici. Svoje umenie predvedie aj popredný slovenský florista, ktorý bude tvoriť výnimočné kytice, ale o kvetoch i rozprávať. Okrem uvedeného čaká na návštevníkov aj rozprávanie o bylinkách a ich využití v domácnosti.
Vône lúky a záhradky – i tak by mohol znieť podtitul tohto ročníka Nezabudnutých remesiel. Tak, ako k našim predkom patrilo poctivé remeslo, k ich životu patrili aj lúčne a iné kvetiny, či bylinky. Tie mali široké využitie – od gastronómie, cez ľudové liečiteľstvo až po rôzne zvyky vychádzajúce z mágie a povier.

nezabudnuté remeslá

V sortimente ostatných predávajúcich na jarmoku budú dominovať remeselné a ručne robené produkty, chýbať nebude dobré občerstvenie. Jarmok počas tohto podujatia sa stal najväčším v Banskej Štiavnici a teší sa spravidla i najväčšiemu záujmu návštevníkov, ktorých prichádza na toto podujatie spravidla niekoľko tisíc.

Celodenný program na hlavnom pódiu budú tvoriť folkórne vstupy:

  • vystúpia ĽH Jána Stupku,
  • FS Hriňovčan a
  • DFS Radosť.
  • Pomedzi ne sa bude rozprávať o bylinkách a umenie floristiky predstaví Laslo Földes, úspešný slovenský aranžér, autor druhej najlepšej kytice roka 2014 na Majstrovstvách SR vo floristike.

Podujatie Nezabudnuté remeslá začína 1.8. 2015 o 10:00 hod. a potrvá do 18:00 hod.